Faillissement dreigt op zeer korte termijn voor AGOVV

AGOVV Apeldoorn staat op de rand van de afgrond. De club uit de Jupiler League dreigt failliet te gaan. Voor dinsdag moet een schuld van enkele tonnen zijn weggewerkt.

Faillissement dreigt op zeer korte termijn voor AGOVV

AGOVV kampt met een schuld van driehonderd tot vierhonderdduizend euro en kan ook de salarissen momenteel niet meer ophoesten. Vanwege de financiële problemen heeft de belastingdienst het faillissement aangevraagd.

Dinsdag wordt de zaak behandeld bij de rechtbank, dan doet de club bij de curator een poging om een doorstart te maken. Op de eigen site geeft AGOVV al aan dat dit 'realistisch gezien heel moeilijk gaat worden'.

Mocht de club failliet worden verklaard, dan betekent het nog niet dat de proflicentie per direct wordt ingetrokken. De KNVB stelt immers alles in het werk om de ploeg het seizoen 2012/13 te laten afmaken.

Wel werd de monumentale tribune van het stadion, doordat het geduld van de gemeente Apeldoorn op is, vrijdagavond gesloten. Directeur Henk Timmer wacht drie zware dagen. 'Dit is de moeilijkste wedstrijd van mijn leven', stelt de voormalig doelman.

'Wij zullen alles doen voor de mensen hier en voor de club AGOVV. De belastingdienst heeft een request van 400.000 euro neergelegd. Dat is niet gering. We zijn hier transparant over. Misschien staan er nog mensen op die willen en kunnen helpen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's