Failliet Parma vestigt hoop op Amerikaanse investeerders

Reacties

Nu het faillissement over Parma is uitgesproken, wordt langzaam duidelijk waar de toekomst van de club ligt: waarschijnlijk gaat Parma terug naar de amateurs, maar de Serie B is ook een optie.

Failliet Parma vestigt hoop op Amerikaanse investeerders

Dankzij een noodfonds dat is ingesteld door andere clubs uit de Serie A kan Parma hoogstwaarschijnlijk het huidige seizoen wel afmaken. Waar de club in de volgende jaargang uitkomt, is echter nog een groot vraagteken.

De fans van Parma hebben hun hoop gevestigd op een Amerikaanse investeringsgroep, die volgens Italiaanse media geïnteresseerd zou zijn in een overname van de noodlijdende club. Als de Amerikanen de enorme schulden van Parma aflossen, dan kan de club volgend seizoen uitkomen in de Serie B na de onvermijdelijke degradatie in deze jaargang. Uit documenten van de rechtbank blijkt echter dat de sportieve schuld van Parma circa 75 miljoen euro is en de totale schulden een kleine 220 miljoen bedragen.

Om het Serie B-scenario mogelijk te maken moet Parma voor 28 juni aan al zijn verplichtingen voldoen. Het is onwaarschijnlijk dat een investeerder de financiële last die daarbij komt kijken op zijn schouders neemt.

Het ligt in de lijn er verwachtingen dat Parma na het faillisement een doorstart maakt bij de amateurs, de Serie D is dan een serieuze optie. Eerder slaagde Fiorentina erin terug te promoveren naar het hoogste Italiaanse niveau, nadat Viola in 2002 failliet was verklaard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.