Fagan maanden buitenspel na charge uit 'pure frustratie'

Een gebroken been kost Craig Fagan drie maanden. De aanvaller van Hull City was zaterdag het slachtoffer van een uiting van 'pure frustratie'.

Fagan maanden buitenspel na charge uit 'pure frustratie'

In de slotfase van het duel Newcastle United-Hull City (1-2) raakte Danny Guthrie met een wilde tackle het been van Fagan. Scheidsrechter Andre Marriner stuurde de Magpie met een rode kaart van het veld. Bij onderzoek bleek het rechterscheenbeen van Fagan te zijn gebroken.

Guthrie verontschuldigde zich voor zijn actie. 'Ik wil hem persoonlijk mijn excuses aanbieden en hem beterschap wensen. Ik hoop dat zo snel mogelijk te kunnen doen', aldus de middenvelder op de website van Newcastle United.

'Het was een charge uit pure frustratie tegen het einde van de wedstrijd', trok Guthrie het boetekleed aan. 'Maar iedereen die me kent, weet dat de actie helemaal niet past bij mijn karakter.'

Voor Hull-manager Phil Brown is een schorsing voor drie duels niet genoeg. 'De blessure was het directe resultaat van een roekeloze en gewetenloze actie van een speler die het recht in eigen hand nam, ogenschijnlijk beïnvloed door de onrust bij Newcastle.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen