Facetimen met Beugelsdijk: 'Ik zei dat we van Ajax hadden gewonnen'

Reacties

Het gaat naar omstandigheden goed met Tom Beugelsdijk, die zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles op een zeer akelige manier geblesseerd raakte. De schade valt relatief gezien mee: na afloop van de 1-0 overwinning kon hij al met zijn trainer en ploeggenoten facetimen.

Facetimen met Beugelsdijk: 'Ik zei dat we van Ajax hadden gewonnen'
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
1 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

De schrik zat er zaterdagavond goed in bij de spelers van Sparta én Go Ahead, nadat Beugelsdijk na een luchtduel helemaal verkeerd was neergekomen. De verdediger bleef bewegingloos op de grond liggen en zijn medespelers zagen direct dat het mis was. Toen Beugelsdijk na een minutenlange behandeling op het kunstgrasveld met een medisch karretje van het veld werd gehaald, werd er op de tribunes van Het Kasteel gevreesd voor erg slecht nieuws.

Al snel werd de grootste zorg weggenomen, toen werd doorgegeven dat eerste onderzoek had geleerd dat Beugelsdijk 'slechts' een hersenschudding had opgelopen. De mandekker werd voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek; het is onduidelijk of daar nog extra schade aan het licht is gekomen. Beugelsdijk was in ieder geval al snel weer bij kennis en aanspreekbaar. Na de wedstrijd zocht hij contact met Henk Fraser en zijn medespelers.

Fraser dacht Beugelsdijk nog voor de gek te kunnen houden. 'Ik zei hem dat we met 2-1 van Ajax gewonnen hadden', lachte de coach na afloop in de catacomben van Het Kasteel. 'Maar hij wist nog wel tegen wie we speelden vandaag, haha.'

Tijdens de wedstrijd had Fraser een manier gevonden om zijn spelers de positieve update over Beugelsdijk door te geven. Lees daar in onderstaand artikel meer over:

De spelers van Sparta zongen Beugelsdijk toe. Haast natuurlijk werd er gekozen voor 'Tommie in Oranje', het nummer dat de verdediger nu al een paar jaar achtervolgt. Aanvoerder Adil Auassar, die met een rake kopbal het winnende doelpunt maakte, droeg de zege op aan Beugelsdijk.

Zondag speelt Sparta uit tegen NEC, naar alle waarschijnlijkheid zonder Beugelsdijk. Na het treffen in Nijmegen komt de competitie even stil te liggen vanwege een interlandbreak. Sparta moet het uitduel bij Fortuna Sittard nog inhalen en de uitwedstrijd bij Vitesse nog uitspelen, maar dat zal niet in de aankomende week gaan gebeuren.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Sparta Rotterdam
34
8
11
15
30-48
-18
35
15
Fortuna Sittard
34
10
5
19
36-67
-31
35
16
Heracles Almelo
34
9
7
18
33-49
-16
34
17
Willem II
34
9
6
19
32-57
-25
33
18
PEC Zwolle
34
7
6
21
26-52
-26
27
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.