Fabregas grapt met Fransen, primeur Club Brugge

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Fabregas grapt met Fransen, primeur Club Brugge

• Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel tussen Chelsea en Paris Saint-Germain wordt Cesc Fabregas een vraag gesteld in het Frans en de middenvelder doet alsof hij de taal machtig is.

'Ik beschouw Yevhen Konoplyanka zelfs als mijn beste vriend. We whatsappen ieder dag en bellen vaak. Hij is de grote ster van de ploeg.'
• Ajax gaat donderdag in de achtste finale van de Europa League op bezoek bij Dnjepr Dnjepropetrovsk, waar Denys Oliinyk vorig seizoen nog speelde. De aanvaller van Vitesse zal Konoplyanka, de grote sterspeler van de Oekraïners, bijgepraat hebben over de kwaliteiten van Ajax. In december won Vitesse nog met 4-0 in De Arena, maar Oliinyk bleef toen de hele wedstrijd op de bank. (ANP)

• Ook Club Brugge komt donderdag in actie in de Europa League en komt met een primeur thuis tegen Besiktas. De Belgen spelen met de tekst 'No To Racism' op de borst. Club steunt zo de antiracismecampagne van de Europese voetbalbond (UEFA).

• De voetbalwereld wacht in spanning af wat er in het nieuwe boek van Sir Alex Ferguson zal komen te staan. In zijn vorige boek, zijn autobiografie, werd er flink uitgehaald naar diverse spelers en managers. David Beckham en Ruud van Nistelrooy zijn twee van de spelers die er van langs kregen. Zijn autobiografie ging meer dan negenhonderdduizend keer over de toonbank. Het nieuwe boek zal een reflectie worden op zijn werk als leider en manager en staat gepland voor oktober 2015.

• Op dertigjarige leeftijd debuteerde Christian Riganò in de Serie A en tien jaar later laat de spits zien nog altijd een neusje voor de goal te hebben. Begin deze eeuw leidde hij Fiorentina met 53 doelpunten in 76 competitieduels hoogstpersoonlijk van de Serie C2 naar de Serie A, terwijl hij in het seizoen 2006/07 als speler van het nietige Messina negentien keer trefzeker was op het hoogste niveau. Nu speelt hij voor Club Incisa en het tweede doelpunt van Riganò in onderstaande video mag er zeker zijn.

'Demba Ba is een goede jongen, maar wij verwachten meer'
• De Senegalees is met veertien goals topscorer van de Turkse Süper Lig, maakte er acht in Europees verband, maar desondanks is Fikret Orman niet over Demba Ba te spreken. De voorzitter van Besiktas suggereert in de Turkse media dat de spits misschien een beetje moe is. 'Ik ben de laatste tijd niet tevreden over zijn prestaties.'

• Koopjesjagers opgelet: Zlatan Ibrahimovic doet zijn villa in Malmö voor een schijntje weg. De Zweed investeerde in totaal 5,3 miljoen euro in het riante optrekje, maar raakt het aan de straatstenen niet kwijt. Dus: 3,2 miljoen, eenmaal andermaal...

'Radja heeft zijn excuses aangeboden, alles is oké'
• Federico Mattiello brak zondag zijn kuit- en scheenbeen na een harde botsing met Radja Nainggolan. Maar de negentienjarige middenvelder neemt zijn tegenstander niets kwalijk. Hij kijkt liever vooruit en hoopt over zeven maanden weer te zijn hersteld. Omdat de operatie geslaagd is, bestaat ook niet langer de vrees dat de loopbaan van Mattiello voorbij is.

• Jong geleerd, oud gedaan, zal deze jeugdtrainer denken. Maar om de discipline wat aan te halen tijdens een jeugdwedstrijd tussen Lokomotiv en Brateevo Moskou, gebruikt hij wel een erg onorthodoxe methode. Eigenlijk een ronduit schokkende...

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.