Faber wil na derbydrama niets weten van paniek

Reacties

FC Groningen-trainer Ernest Faber merkt dat het rond de club onrustig wordt, nu de slechte resultaten aanhouden. Hij roept echter op om rustig te blijven.

Faber wil na derbydrama niets weten van paniek

Groningen zakte zaterdagavond volledig door zijn hoeven. Dat dat voor eigen publiek tegen rivaal SC Heerenveen gebeurde, maakte fans woedend. 'Nee, er is geen paniek. In tijden waarin het tegenzit moet je juist rustig blijven en helder analyseren', zei de trainer na afloop tegen de NOS.

'We hebben voor een bepaalde manier van werken gekozen. Daar moeten we aan vasthouden. We moeten ook punten gaan halen, maar dat lukt even niet', ging Faber verder. 'Als we nu rare dingen gaan doen, lukt het volgende week (thuis tegen AZ, red.) zeker niet.'

Onrust
Groningen staat na negen duels op de zestiende plaats en won nog geen enkele thuiswedstrijd. Supporters van Heerenveen strooiden zout in de groen-witte wonden door fijntjes op de mogelijke gevolgen van de huidige klassering te wijzen. 'Zij gaan naar Leeuwarden', klonk het in de slotfase van de derby, verwijzend naar wedstrijden tegen streekgenoot SC Cambuur in de Jupiler League. De fanatieke aanhang van Groningen gooide uit woede, nadat de thuisploeg met negen man was komen te staan, allerhande spullen op de grasmat. Een woedende supporter rende zelfs het veld op.

'De onrust is terecht', oordeelde Tom Hiariej na afloop. 'Iemand liep het veld op. Dat krijg je als je bij Groningen speelt... We moeten een keer thuis gaan winnen om de boel rustig te houden, maar dat lukt niet. Deze wedstrijd was in één woord waardeloos. Het was shit.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.