Faber gedroomde opvolger De Jong bij FC Eindhoven

Reacties

Ernest Faber wordt door FC Eindhoven beschouwd als kandidaat nummer één om de mogelijk vertrekkende trainer Jean-Paul de Jong op te volgen. Maar er moet wel perspectief zijn om de huidige assistent-trainer van PSV te verleiden voor een terugkeer naar het Jan Louwers Stadion.

Faber gedroomde opvolger De Jong bij FC Eindhoven

FC Eindhoven zal op korte termijn moeten bepalen of het ambitieniveau van de club gelijk blijft of wordt opgeschroefd. Het besluit heeft grote invloed op de zoektocht naar een nieuwe trainer.

De Brabanders weten op dit moment nog niet welk vooruitzicht zij de opvolger van de op een vertrek azende succescoach De Jong precies kunnen bieden.

FC Eindhoven plaatste zich reeds voor de play-offs om promotie, maar werkt noodgedwongen met twee scenario’s. Een droomkandidaat als Faber, die bij PSV na dit seizoen vertrekt als assistent van Phillip Cocu, zal bijvoorbeeld zeker niet in de Jupiler League willen werken. Wellicht dat Eredivisie-voetbal hem wél over de streep kan trekken voor een terugkeer in het Jan Louwers Stadion.

Faber werkte daar al eerder als (interim-)hoofdtrainer. In het seizoen 2007/08 volgde hij Louis Coolen op en later ook Gerald Vanenburg. Van medio 2010 tot maart 2012 had hij – met veel succes – opnieuw de leiding. Faber verliet FC Eindhoven voor PSV toen zijn ploeg op de tweede plaats stond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.