Faber: 'Drie slapende beulen wakker maken'

Reacties

NEC werd zondag met 0-3 afgedroogd door PSV, maar trainer Ernest Faber zei dat het duel ook heel anders had kunnen lopen. Hij wees naar twee gemiste kansen van Joey Sleegers en drie slapende verdedigers.

Faber: 'Drie slapende beulen wakker maken'

Aanvaller Sleegers had NEC in de eerste helft op voorsprong kunnen helpen. 'Erg jammer dat dat niet gebeurde', zei Faber tegen FOX Sports. Uitgerekend een fout van Marcel Ritzmaier, PSV-huurling in Nijmeegse dienst, leidde vervolgens de 0-1 voor de Eindhovenaren in.

'Ritzmaier verloor de bal in de omschakeling, toen wij in voorwaartse beweging waren. De bal kwam bij Jetro Willems en dan weet je dat hij vervolgens naar Luuk de Jong gaat. Daar stonden we te slapen', ging Faber verder. Het was een pijnlijk moment voor Faber, die drie centrale verdedigers had opgesteld om De Jong te beteugelen. 'Er stonden drie beulen te slapen. Die moeten we maar eens wakker maken', wees hij naar Rens van Eijden, Wojciech Golla en Dario Dumic. De kans is groot dat NEC volgende week uit tegen SC Heerenveen weer 'gewoon' 4-3-3 speelt. 'Dat is ons normale systeem', zei Faber.

Na de soaps rond Christian Santos en Van Eijden is Faber allang blij dat het bij NEC weer over voetbal gaat. 'De rust komt terug. We kunnen weer lekker aan het voetballen denken. We hadden met een overwinning vandaag derde kunnen worden, maar dat maakt niet uit. We staan op een prima positie (achtste, red.). Als we daar blijven staan, is dat voor ons een hoofdprijs.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.