FA wil succesvolle Southgate uit handen Premier League-clubs houden

Reacties

Als het aan de Engelse voetbalbond (FA) ligt blijft Gareth Southgate ook tot na het EK 2020 nog bondscoach van de nationale ploeg. FA-directeur Martin Glenn heeft echter een vrees: dat Premier League-clubs de voormalig trainer van Middlesbrough wegkapen.

FA wil succesvolle Southgate uit handen Premier League-clubs houden

Southgate tekende in november 2016 een vierjarig contract bij de FA, nadat hij als trainer van Jong Engeland aanvankelijk naar voren was geschoven als tijdelijke opvolger van Sam Allardyce, die moest opstappen na een door The Telegraph onthuld schandaal. Met de 47-jarige oud-international aan het roer plaatste Engeland zich overtuigend voor het WK en reikte het deze zomer tot de laatste vier in Rusland.

'We willen graag dat hij ook na 2020 nog aanblijft', vertelt Glenn woensdagavond laat tegen de BBC. 'Ik denk dat we dat allebei willen, maar als we daar uitvoerig over zouden praten zou het een contractbespreking zijn en hij is nu op vakantie. Maar als hij terug is, zullen we zeker gaan praten', aldus Glenn, die Southgate de moderne manager noemt die de FA zo graag in huis heeft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De prestaties van de nationale ploeg zullen ook de Premier League-clubs echter niet zijn ontgaan. Bovendien heeft Southgate na zijn ontslag bij Middlesbrough in 2009 al eens laten doorschemeren het graag nog eens te proberen bij een club. Glenn zegt dat de FA zich erbij heeft neer te leggen. 'Als hij op een bepaald moment besluit dat hij iets anders wil proberen, halen we iemand anders.'

Volgens de BBC verdient Southgate momenteel circa twee miljoen euro per jaar, een bedrag dat met bonussen kan oplopen richting de drie miljoen. Een fractie van wat Pep Guardiola en José Mourinho verdienen (vijftien miljoen pond, volgens de BBC). 'We kunnen qua salarissen niet concurreren met de Premier League, iedereen weet dat', zegt Glenn. 'We zijn nu eenmaal een sportbond, niet Manchester United.'

WK 2030
Woensdag heeft voorzitter Gregg Clarke in een statement ook laten weten dat Engeland de mogelijkheden onderzoekt om het WK 2030 te organiseren. 'Dit zal plaatsvinden tijdens het komende seizoen, een beslissing zal pas in 2019 worden genomen.' Engeland greep naast de WK's van 2018 en 2022. Argentinië, Paraguay en Uruguay hebben al laten weten interesse te hebben in het WK 2030.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.