FA start onderzoek naar fysieke aanvaring Wenger met official

De Engelse voetbalbond is een onderzoek gestart naar het gedrag van Arsenal-manager Arsène Wenger tijdens en na de slotfase van het duel met Burnley (2-1).

Burnley kreeg zondagmiddag in de 92ste minuut van het duel met Arsenal een strafschop bij een 1-0 stand voor The Gunners. Francis Coquelin ging in de fout en Andre Gray maakte de gelijkmaker vanaf elf meter. Het leidde tot grote woede bij Wenger, die door scheidsrechter Jonathan Moss naar de tribune gestuurd. 'In mijn ogen was het absoluut geen penalty', reageerde Wenger achteraf op het voorval.

'Ik had zelf natuurlijk mijn mond moeten houden en ik bied mijn excuses aan dat ik dat niet heb gedaan, al heb ik niemand beledigd. Ik had mezelf moeten beheersen, hoe hectisch het ook was op dat moment', aldus de Fransman, die zijn ploeg dankzij een strafschop van Alexis Sánchez in de 98ste minuut alsnog zag winnen.

Waar zijn ploeg er uiteindelijk zonder kleerscheuren vanaf kwam, is dat voor Wenger niet het geval. De FA heeft een onderzoek gestart naar vermeende beledigende teksten richting vierde official Anthony Taylor. De Arsenal-manager zou tevens fysiek contact hebben gehad met Taylor, zo meldt de FA op de officiële website.

Wenger heeft tot donderdag 26 januari 18.00 uur om te reageren op de eis van de voetbalbond, die niet beschreven wordt in het bericht.