FA Cup: Van Persie helpt Arsenal ronde verder

Ook Arsenal en Newcastle United ging het eerste optreden in de FA Cup van dit seizoen niet gemakkelijk af. Newcastle kwam er nog het best van af, maar landskampioen Arsenal moest eerst een achterstand wegwerken voordat Robin van Persie de winnende binnenschoot.

Arsenal-Stoke City 2-1
Arsenal moest knokken voor een plek in de vierde ronde van het FA Cuptoernooi. Het stug en gegroepeerd spelende Stoke City was in blessuretijd van de eerste helft op voorsprong gekomen na een intikker van Wayne Thomas. Na rust kwam Arsenal snel langszij via een volley van José Antonio Reyes. Maar The Gunners moesten tot de zeventigste minuut wachten voordat Robin van Persie de 2-1 maakte met een schot vanaf zestien meter.

Coach Arsène Wenger had tegen de middenmoter van het Championship, een paar spelers rust gegund, zoals Thierry Henry. Bovendien kampte de Franse manager met een handvol geblesseerden: Sol Campbell, Gilberto Silva, Edu, Ashley Cole, Fredrik Ljungberg, Jeremie Aliadiere, Pascal Cygan en Dennis Bergkamp.

Robin van Persie startte zodoende weer in de basis, ditmaal met José Antonio Reyes als partner. De Rotterdammer was de gevaarlijkste Gunner, maar doelman Steve Simonsen (die Ed de Goey al weken op de bank houdt) bleek lange tijd een grote sta in de weg.

Yeading-Newcastle United 0-2
Yeading mag dan niet uitkomen in een van de vier hoogste Engelse profliga's, toch maakte de Londese ploeg het Newcastle lastig genoeg op Loftus Road. De ploeg van manager Graeme Souness slaagde er pas in na rust afstand te nemen van de club die uitkomt in de Ryman League, het zesde niveau in Engeland.

In de 51ste minuut brak Newcastle de ban. Lee Bowyer tikte van dichtbij binnen na een uitgespeelde aanval. En tien minuten later besliste Shola Ameobi de tweestrijd door raak te koppen na een vrije trap van Steven Taylor.