Extreem wisselvallig Heracles beducht voor eindschot AZ

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Heracles Almelo en AZ verzorgen de opening van speelronde 31.

Extreem wisselvallig Heracles beducht voor eindschot AZ

Speelronde: 31
Aftrap: vrijdag 14 april, 20.00 uur
Scheidsrechter: Björn Kuipers

• Heracles Almelo bezet na dertig speelrondes de negende plaats, een plek die aan het einde van de rit vermoedelijk genoeg is voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Tegenstander AZ bekleedt een enigszins teleurstellende zesde positie en moet zich de komende duels in vorm spelen voor de KNVB-bekerfinale tegen Vitesse op 30 april.

• Het affiche Heracles Almelo - AZ stond in Eredivisie-verband twaalf keer eerder op het programma. De Alkmaarders kwamen zes keer als winnaar uit de strijd, twee keer zo vaak als de thuisploeg. Tot drie keer toe leverde deze confrontatie geen winnaar op.

• AZ heeft zijn laatste zes Eredivisie-duels met Heracles Almelo in winst omgezet, wedstrijden in Alkmaar meegerekend. Tegen geen enkel team hebben de Alkmaarders een langere lopende zegereeks. Ook in de laatste zes ontmoetingen met FC Den Bosch, dat al jaren uitkomt in de Jupiler League, zegevierde AZ.

• De confrontatie van vorig seizoen tussen Heracles Almelo en AZ ligt nog vers in het geheugen. De Alkmaarders trokken in een bizar duel met 3-6 aan het langste eind.

In Alkmaar liet AZ eerder dit seizoen geen spaan heel van Heracles Almelo: 5-1.
In Alkmaar liet AZ eerder dit seizoen geen spaan heel van Heracles Almelo: 5-1.

• Heracles is misschien wel de meest wisselvallige ploeg in de Eredivisie. Dit zijn de uitslagen in de laatste zes wedstrijden van de ploeg van trainer John Stegeman: verlies, winst, verlies, winst, verlies en winst.

• Stegeman pakte in vier Eredivisie-wedstrijden tegen AZ precies nul punten. In die duels incasseerde Heracles liefst zeventien treffers.

• Alireza Jahanbakhsh fungeerde dit Eredivisie-seizoen al vier keer als aangever bij een doelpunt van Wout Weghorst. Alleen Jens Toornstra en Sam Larsson gaven meer assists op een bepaalde speler, respectievelijk op Nicolai Jørgensen (zes keer) en Reza Ghoochannejhad (vijf maal).

• De afgelopen twee seizoenen liet AZ in de laatste vier speelrondes geen enkel punt liggen. Ook in die beide jaargangen was John van den Brom de trainer van de Alkmaarders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.