Extase na thriller: zaalvoetballers na 24 jaar weer naar het WK

Reacties

De Nederlandse zaalvoetballers gaan voor het eerst in 24 jaar weer eens naar het WK. Woensdagavond plaatste Oranje zich voor het mondiale eindtoernooi, na een zinderende thriller in de beslissende kwalificatiewedstrijd.

Extase na thriller: zaalvoetballers na 24 jaar weer naar het WK
© Pro Shots

Nederland moest zich via een play-off plaatsen voor het WK, dat in het najaar in Oezbekistan afgewerkt zal worden. Finland was de tegenstander, waarmee een lastige horde getroffen werd. De Scandinaviërs zijn namelijk de nummer veertien van de wereld, terwijl Oranje slechts op plaats 31 staat.

Overigens had de ploeg van de Spaanse bondscoach Miguel Andrés Moreno een engeltje op de schouder gehad, want Oranje was allang uitgeschakeld. Doordat Roemenië echter speelde met niet-speelgerechtigde spelers mocht de ploeg opdraven in de play-off.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spektakelstuk
Het werd een spektakelstuk. In het Finse Vantaa maakte Jordany Martinus de openingstreffer, terwijl hij ook brutaal de 0-2 voor zijn rekening nam. Een snelle aansluitingstreffer volgde, maar Nederland hield lang stand. De zege glipte echter uit de handen van Oranje, doordat de Finnen vlak voor tijd de gelijkmaker maakte. Finland maakte zelfs 3-2, maar zes seconden voor tijd werkte Ayoub Boukhari, het jongere broertje van voormalig Ajacied Nourdin Boukhari, met enig fortuin alsnog de bal tegen de touwen (3-3). Daardoor volgde een verlenging.

Nederland had weinig in te brengen in de extra speeltijd, maar via Ismaïl Ouaddouh kwam Oranje tóch op voorsprong. Een seconde voor tijd kwam Finland echter weer langszij. Strafschoppen volgden, waarin Oranje aan het langste eind trok. Daardoor gaan de zaalvoetballers voor het eerst in 24 jaar naar het WK.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.