Ex-PSV'er Tardelli schiet met scherp in Brazilië

Diego Tardelli toont zich dit seizoen als speler van Atletico Mineiro opmerkelijk productief in Brazilië. De in het seizoen 2006/07 voor PSV uitkomende aanvaller is momenteel met achttien treffers in 28 duels topscorer in de Braziliaanse Serie A.

Ex-PSV'er Tardelli schiet met scherp in Brazilië

Voor aanvang van de reguliere competitie onderscheidde Tardelli zich ook al in het staatskampioenschap van Minas Gerais toen hij zestien keer scoorde in evenzovele wedstrijden.

De productiviteit van Tardelli is ook in Brazilië niet onopgemerkt gebleven. Bondscoach Carlos Dunga haalde hem in augustus bij de nationale ploeg voor een oefenduel met Estland en riep hem in september ook op voor het WK-kwalificatieduel met Chili.

De aanvaller heeft zich opmerkelijk ontwikkeld, want in zijn periode bij PSV kwam hij nauwelijks verder dan de reservebank en ook een avontuur bij Betis Sevilla eindigde in mineur. Niettemin lijkt een terugkeer naar Europa voor Tardelli een kwestie van tijd.

St.Etienne deed al een bod van bijna tien miljoen euro bij Atletico Mineiro en ook Manchester City schijnt geïnteresseerd in de Braziliaan, die in de strijd om de topscorerstitel concurrentie heeft van Adriano. Hij maakte tot nu toe zeventien doelpunten voor Flamengo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen