Exodus bij Juve dreigt door revolutie: gevolgen voor trio grootverdieners

Reacties

Het roer gaat helemaal om bij Juventus. De Oude Dame, maandag bestraft met een fikse puntenmindering (10), kiest voor een revolutie wat betreft het spelersbeleid. Dat meldt La Gazzetta dello Sport.

Exodus bij Juve dreigt door revolutie: gevolgen voor trio grootverdieners
© Pro Shots

Voorzichtig rekende Juve zich al rijk, schrijft het Italiaanse medium. De club had zich terug op een Champions League-positie geknokt en zag de euro's alweer binnenstromen. Door de nieuwe straf, vanwege financiële wanordelijkheden, moet het salarishuis echter drastisch op de schop. En dat heeft flinke gevolgen voor enkele spelers van naam.

Het verlies van Juventus zal gigantisch zijn. Volgens de berichtgeving stevent de club af op een tekort van vijftig miljoen euro. Daardoor blijft er minder geld over om te investeren in de selectie. De loonkosten van Juve zijn momenteel gigantisch. De Bianconeri hebben veel te veel spelers onder contract. Dat heeft de clubleiding inmiddels ook beseft. Verhuurde spelers als Arthur (Liverpool), Weston McKennie (Leeds United), Dejan Kulusevski (Tottenham Hotspur) en Denis Zakaria (Chelsea) zal verzocht worden om te vertrekken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook een aantal grootverdieners zal plaats moeten maken. Adrien Rabiot is een vaste waarde, maar niet meer te behouden, denkt men. De Fransman heeft een aflopend contract. Het gage van Paul Pogba (tien miljoen euro per jaar) is een strop om de nek van de Italiaanse topclub, maar men beseft dat de Fransman moeilijk te slijten is na een jaar vol blessureleed. Daardoor wordt de blik gericht op Ángel di María. De Argentijn krijgt een vorstelijk salaris (zes miljoen euro per jaar), waardoor Juventus hem liever ziet vertrekken. Zijn aflopende contract wordt dus niet verlengd.

Ook Dusan Vlahovic en Federico Chiesa mogen uitkijken naar een nieuwe club. Het duo is geliefd in Turijn, maar wordt ook gezien als mogelijke inkomstenbron. Zeker Vlahovic is een gewild target op de transfermarkt. La Gazzetta schrijft dat de Serviër interesse geniet van Chelsea, Manchester United en Bayern München. De situatie van Chiesa is door zijn bomvolle medische dossier complexer, maar Juventus zou de vleugelaanvaller ook graag slijten.

Daar blijft het niet bij, want Juventus zet nog een aantal spelers in de etalage. Wojciech Szczęsny mag vertrekken, terwijl ook Daniele Rugani en Moïse Kean geen strobreed in de weggelegd zou worden als er een geïnteresseerde club zich meldt. Dat geldt eveneens voor Alex Sandro, die eveneens zes miljoen euro per jaar op kan strijken.

Juventus heeft slechts een beperkte mix aan spelers bevestigd dat ze niet verder hoeven te kijken. Dat gaat om Mattia Perín, Leonardo Bonucci, Danilo, Federico Gattí, Bremer, Mattia De Sciglio, Manuel Locatelli, Nicolò Fagioli, Fabio Miretti, Filip Kostic en Samuel Illing Junior. Ook trainer Massimiliano Allegri mag aanblijven, hoewel hij ook een vorstelijk salaris ontvangt. De oefenmeester strijkt negen miljoen euro per jaar op, maar kan zijn contract tot medio 2025 voorlopig uitdienen.

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
5
Atalanta Bergamo
38
19
7
12
66-48
+18
64
6
AS Roma
38
18
9
11
50-38
+12
63
7
Juventus
38
22
6
10
56-33
+23
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.