Ex-international Bosvelt treedt toe tot staf Jong Oranje

Reacties

Paul Bosvelt wordt assistent van bondscoach Fred Grim bij Jong Oranje. De voormalige international gaat dat met zijn huidige werkzaamheden voor FC Twente combineren.

Ex-international Bosvelt treedt toe tot staf Jong Oranje

Bosvelt (45) ging na het afsluiten van zijn spelerscarrière het trainersvak in bij Go Ahead Eagles (assistent) en FC Twente (jeugd). Bij de Tukkers heeft hij nu de B1 onder zijn hoede. Hij blijft ondanks zijn aanstelling bij de KNVB vanaf 1 augustus gewoon werkzaam in die rol.

Bosvelt, die voor Go Ahead Eagles, FC Twente, Feyenoord, Manchester City en SC Heerenveen speelde, kwam zelf nooit uit voor Jong Oranje. Hij debuteerde uiteindelijk pas op zijn dertigste in het Nederlands elftal, waarvoor hij 24 keer in actie kwam.

Samen met Grim en keeperstrainer Arno van Zwam maakt Bosvelt onderdeel uit van de technische staf die zich gaat richten op kwalificatie voor het EK Onder-21 in 2017. 'Dit is een nieuwe en leerzame stap in mijn trainerscarrière. Het werken met talentvolle voetballers, de samenwerking met Fred Grim en de opdracht om ons te kwalificeren voor het EK in Polen maken Jong Oranje een logische keuze', licht hij toe via de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.