Ex-Feyenoorder Bastos wil Lyon verruilen voor Emiraten

Michel Bastos (28) staat op het punt Olympique Lyon te verlaten. De Braziliaanse linkerflankspeler, in een grijs verleden als speler van Feyenoord op huurbasis actief voor Excelsior, gaat voor een lucratieve avontuur bij Al Ain, in de Verenigde Arabische Emiraten.

Ex-Feyenoorder Bastos wil Lyon verruilen voor Emiraten

'We zijn dichtbij een akkoord', bevestigt Lyon-preses Jean-Michel Aulas. De verwachting is dat de Franse grootmacht tussen de zeven en acht miljoen euro ontvangt voor Bastos, wiens contract nog doorloopt tot medio 2015.

Hoewel een van de vedetten van Olympique Lyon, werd Bastos onlangs op vileine wijze tot een vertrek gedwongen. Aulas veegde publiekelijk de vloer aan met de Zuid-Amerikaan als ook de andere grootverdieners in de Lyon-selectie, Cris en Aly Cissokho en Kim Källström. 'Ze hebben de kleedkamer afgelopen seizoen laten verrotten', zo meende Aulas.

Op de achtergrond speelt mee dat Olympique Lyon, na het mislopen van de Champions League, fors moet bezuinigen en derhalve zijn dure krachten van de loonlijst wil halen. Bastos, tienvoudig Braziliaans international, reageerde furieus, maar sprak destijds de wens uit in Lyon te blijven. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's