Exemplarisch puntenverlies zorgt voor frustratie bij Pep

Pep Guardiola lijkt er haast moedeloos van te worden. Ook tegen Tottenham Hotspur domineerde zijn Manchester City, alleen weer was het resultaat niet naar wens. De Spaanse manager neemt zijn spelers helemaal niets kwalijk na het 2-2 gelijkspel tegen de Londense concurrent.

'Dit is als een kopie van ons seizoen. Everton schoot vier keer en had vier goals (4-0 nederlaag vorige week, red.) en Tottenham schiet twee keer en heeft twee goals. We hadden bij Everton acht of negen kansen en vandaag weet ik niet eens hoeveel. Het is onmogelijk…', treurde Guardiola na afloop bij de BBC.

De stand van zaken in de Premier League is zorgwekkend voor The Citizens: een vijfde plaats en een achterstand van negen punten op Chelsea, dat zondag nog in actie komt tegen Hull City. Guardiola: 'Het enige wat we kunnen doen is kansen blijven creëren en steeds maar weer beter gaan spelen. Vandaag speelden we negentig minuten goed. Het was een fantastische prestatie. Niet door de intensiteit, maar we speelden gewoon echt goed voetbal. We moeten door blijven gaan. We balen, maar ik ben tegelijkertijd zo enorm trots op mijn spelers. Dit verdienden ze niet.'

Scheidsrechter
Bovenstaande woorden van Guardiola volgden na een valse start van het interview. De verslaggever begon het gesprek met een vraag over het strafschopmoment met Raheem Sterling, tot ontevredenheid van de City-manager. 'Dit is de BBC. Jullie hebben een naam hoog te houden. Laten we het over voetbal hebben, niet over de scheidsrechter.'

Mauricio Pochettino liet zich wel uit over het moment waarop Sterling een duw in zijn rug kreeg toen hij bij een 2-1 stand voor doelman Hugo Lloris verscheen. 'Goede vraag, maar volgens mij was het geen penalty', aldus de Tottenham-coach. 'Er wordt vaak geduwd en getrokken tijdens zo'n wedstrijd en als het buiten het strafschopgebied geen overtreding is, dan er binnen ook niet. Je hoort mij ook niet klagen over de eerste goal van City. Ik denk dat het hands was van Leroy Sané, maar ik klaag nooit over zoiets.'

De succesmanager sprak over een verkeerde instelling bij zijn spelers in de eerste helft. City troefde Tottenham volgens Pochettino op basis van agressiviteit af. 'Zij waren op mentaal vlak beter. Misschien waren we te ontspannen. Je kon vanaf het begin aanvoelen dat City het gevoel probeerde te veranderen na die nederlaag bij Everton. De tweede helft was meer in balans. Het was lastig om terug te komen na de 2-0. Maar op het moment dat het makkelijk was om op te geven, bleven we geloven in onze kansen.'