Excuusbrief pleit Tunesië vrij na Schande van Bata

Reacties

De Tunesische voetbalbond (TFF) heeft, door tóch nog excuses aan te bieden, een schorsing voor het toernooi om de Afrika Cup van 2017 voorkomen. De excuusbrief zorgde ervoor dat een sanctie, opgelegd door de Afrikaanse voetbalbond (CAF), van de baan is. De gang naar het internationaal sporttribunaal in Lausanne (CAS) is daarmee ook niet meer nodig.

Excuusbrief pleit Tunesië vrij na Schande van Bata

Tunesië was een verbanning voor de kwalificatiecyclus in het vooruitzicht gesteld als de beschuldigingen van omkoping niet voor 31 maart werden ingetrokken middels een formele brief. Met die dreigende straf maakte de Afrikaanse bond duidelijk niet gediend te zijn van de kritiek, die volgde op de dramatische uitschakeling in de Afrika Cup van 2015.

De kwartfinale in Bata werd voor Tunesië het eindpunt door een dubieuze penalty voor gastland Equatoriaal-Guinee in de slotfase van de reguliere speeltijd. Uiteindelijk werd er na verlenging tot overmaat van ramp met 2-1 verloren. Scheidsrechter Rajindraparsad Seechurn uit Mauritanië was al op het veld de boosdoener in Tunesische ogen.

Het wedstrijdverloop was vervolgens voor de Tunesiërs twijfels te uiten over de gang van zaken. Spelers, stafleden en bondsfunctionarissen spraken direct na afloop beschuldigingen over omkoping uit. De Tunesische bond werd daarvoor al bestraft met een boete van 44.000 euro.

Voor zijn dubieuze rol in De Schande van Bata werd arbiter Seechurn door de CAF al wel voor zes maanden geschorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.