Excuus aan vrouwelijke scheids, duel door president gestaakt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Excuus aan vrouwelijke scheids, duel door president gestaakt

Kerem Demirbay heeft de hand in eigen boezem gestoken en via Instagram zijn berouw getoond voor zijn gedrag richting Bibiana Steinhaus. Die vrouwelijke scheidsrechter had de middenvelder van Fortuna Düsseldorf uit het veld gestuurd. De teamgenoot van Mike van Duinen kon dat moeilijk verkroppen en uitte dat ongenoegen in vrouwonvriendelijke opmerkingen.

'Ik vind dat vrouwen niets te zoeken hebben in het mannenvoetbal', zou Demirbay hebben gezegd. Het berouw kwam later: 'Ik had mijn emoties niet onder controle. Ik had dit nooit mogen zeggen, ook omdat het niet past in mijn vrouwenbeeld', aldus de middenvelder. 'Ik heb persoonlijk mijn excuses aangeboden aan mevrouw Steinhaus en ik ben zeer blij dat ze die heeft aangenomen en geaccepteerd.'

'Ik had graag met Neymar en Luis Suarez op het podium gestaan.'
Lionel Messi staat tot zijn teleurstelling niet met ploeggenoten Neymar en Suarez op het podium, laat hij weten aan Sky Sports. Want niet zijn Uruguayaanse ploeggenoot, maar Cristiano Ronaldo is naast Messi en Neymar genomineerd voor de Gouden Bal.

• Excentrieke voorzitters heb je in alle soorten en maten, maar er is natuurlijk altijd baas boven baas. In Mauritanië was Mohamed Ould Abdel Aziz eregast bij de strijd om de nationale Super Cup. Maar wat Tevragh-Zeina en ACS Ksar lieten zien, kon dit staatshoofd allerminst bekoren. Sterker nog, op last van de president werd de wedstrijd bij een stand van 1-1 na ruim een uur beëindigd en volgden de strafschoppen.

Naderhand werd de curieuze ingreep ontkend. 'De beslissing om tot strafschoppen over te gaan, kwam er om organisatorische redenen. Beide teams gingen hiermee akkoord', aldus bondsvoorzitter Ahmed Ould Abderrahmane. De president had naar het schijnt meer activiteiten op zijn programma staan, en ook leukere …

'Wat Thijsje Oenema nu meemaakt, dat is pas erg.'
• SC Cambuur-trainer Henk de Jong relativeert in het Algemeen Dagblad de slechte prestaties van zijn club. Schaatskampioene Oenema strijdt op dit moment tegen kanker.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.