Excuses Sierd de Vos, Di Canio ontslagen om tattoo

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Excuses Sierd de Vos, Di Canio ontslagen om tattoo

Een mea culpa van Sierd de Vos, die dinsdagavond op niet alledaagse wijze reageerde toen Andrés Guardado een strafschop miste tijdens het Champions League-duel tussen PSV en Atlético Madrid (0-1). 'Hoewel wij grote waarde hechten aan de journalistieke vrijheid, vonden ook wij dit reden om Sierd aan te spreken op zijn gedrag', laat De Vos' werkgever Ziggo Sport weten in een verklaring.

'Bovendien hebben we hierover overleg gevoerd met de directie van PSV. Sierd heeft aangegeven niet de bedoeling te hebben gehad mensen voor het hoofd te stoten en begrijpt achteraf dat hij dit wel heeft veroorzaakt. Hij heeft hiervoor inmiddels zijn spijt betuigd.'

PSV had door De Vos' actie geen zin om interviews te geven aan Ziggo Sport. De afspraak was dat de tv-zender trainer Phillip Cocu en twee spelers mochten spreken.

'Ik hoop niet dat wij ooit dergelijke transfersommen hoeven uit te geven. Dat is steeds moeilijker te verantwoorden.'
• Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is enigszins geschrokken van de '105 miljoen euro-transfer' die Paul Pogba afgelopen zomer maakte.

Paolo Di Canio heeft zijn baan als analyticus bij Sky Sport Italia verloren omdat live op de televisie zijn beruchte 'Dux-tatoeage' te zien was. 'Dux' verwijst naar Benito Mussolini. 'We hebben een fout gemaakt. Bij deze verontschuldigen we ons bij iedereen. We hebben veel met Di Canio gepraat en besloten om de samenwerking te beëindigen', aldus een verklaring van Sky Sport Italia. Het is niet zo dat Di Canio de bewuste tatoeage vorige week heeft laten zetten…

'Ik wilde mijn hele leven coachen, maar dat zal niet voor altijd zijn.'
Steve McClaren ziet het wel zitten om later een eigen club te leiden. Daarom gaat de ex-trainer van FC Twente terug naar school. De 55-jarige McClaren gaat de opleiding tot sportdirecteur volgen aan de Manchester Metropolitan University. ' De volgende stap in mijn toekomst zal als bestuursvoorzitter of technisch directeur zijn, of zelfs een eigen club leiden', zegt McClaren tegen de BBC.

• Jennifer Jewell, presentatrice van Everton TV, heeft beloofd dat ze volgend seizoen alles in bikini zal presenteren als Everton kampioen wordt. Hup Everton!

• Hoewel José Mourinho Manchester United met veel B-keus het veld in lijkt te sturen tegen Feyenoord, hoopt Feyenoorder Eric Botteghin donderdag tegenover Zlatan Ibrahimovic te staan. De Portugese manager lijkt Marcus Rashford minuten te geven. 'Ik hoop zelf echt op Zlatan Ibrahimovic, misschien wel de beste spits ter wereld', zegt de Braziliaanse verdediger in het Algemeen Dagblad. 'Ik wil gewoon weten hoe het is om tegen zo'n grote speler te spelen. Maar Zlatan of Rashford, ik moet er staan. Rashford is ook een topper.'

• Ook Jon Dahl Tomasson hoopt dat Zlatan het veld van De Kuip zal betreden. De Rotterdammers wacht een pittige confrontatie. 'Ik ben heel erg benieuwd naar Feyenoord', zegt veertigjarige Deen in De Telegraaf. 'De selectie van United is príma hoor, ook met een paar anderen erin. Het zou natuurlijk geweldig zijn als Zlatan Ibrahimovic minuten maakt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.