Excelsior-trainer Dijkhuizen accepteert 'stomme regel'

Marinus Dijkhuizen was laaiend enthousiast over de eerste helft van Excelsior. De trainer van de Kralingers kon het accepteren dat Jurgen Mattheij rood kreeg.

Excelsior nam voor rust een 2-0 voorsprong in De Kuip en leek op weg naar een daverende stunt. 'De eerste helft was geweldig van onze kant, defensief waren we top', zei Dijkhuizen tegen FOX Sports. 'We maken twee goede goals en hadden zelfs bijna 0-3 op de slof.'

De wedstrijd kantelde echter in het voordeel van Feyenoord toen Jurgen Mattheij in de vijftigste minuut rood kreeg wegens hands. 'De tweede helft ging Feyenoord één-op-één spelen en toen hoopte ik het op de counter te kunnen beslissen, maar vervolgens kwam die handsbal van Jurgen Mattheij. Een rode kaart en een penalty tegen, dan staat de wedstrijd op de kop', treurde Dijkhuizen, die Feyenoord tegen tien Excelsior-spelers een 3-2 zege zag grijpen.

De oefenmeester weigerde zich echter te beklagen over arbiter Serdar Gözübüyük. 'Het is een stomme regel, maar die is er nu eenmaal. De scheidsrechter was niet de beslissende factor in de wedstrijd. Daar wil ik het bij laten.'