Excelsior wint in Amsterdam, Sparta lijdt verder

Reacties

Terwijl Excelsior profiteerde van de misstappen van FC Den Bosch en VVV-Venlo, beleefde stadsgenoot Sparta Rotterdam opnieuw een beroerde avond in de Jupiler League.

Excelsior wint in Amsterdam, Sparta lijdt verder

FC Den Bosch – FC Eindhoven 0-0
FC Den Bosch had nog hoop op de vierde periodetitel, al was het daarbij afhankelijk van Willem II. Maar de ploeg van trainer Ruud Kaiser bleef zelf in gebreke, waar de Tilburgse concurrent wel won. Het thuisduel met FC Eindhoven leverde niet meer op dan een doelpuntloos gelijkspel.

Jong Ajax – Excelsior 0-2
Excelsior heeft de aanspraak op een plaats in de play-offs om promotie naar de Eredivisie kracht bij gezet met een overwinning op Jong Ajax. Lars Veldwijk zette na zeven minuten met zijn 28ste doelpunt van het seizoen de Kralingers op het spoor van de zege. Jurgen Mattheij maakte het karwei na bijna een uur af in Amsterdam. Door de zege verstevigde Excelsior de derde plaats, die het nu voor zich alleen heeft.

VVV-Venlo – Almere City FC 3-3
Tot twee keer poetste Selman Sevinç een achterstand van VVV-Venlo weg. Maar Almere City toonde ook veerkracht. Want nadat Charles Dissels twee keer zijn productie ongedaan gemaakt had zien worden, zette Cees Zoet de gasten andermaal op voorsprong. Maar de Limburgers, die strijden om de derde plaats, hadden het laatste woord. Dankzij een late treffer van Leon de Kogel bleef een nederlaag de thuisploeg bespaard.

MVV Maastricht – Fortuna Sittard 3-3
Abdelaziz Khalouta was aanvankelijk de grote man in De Geusselt. De Marokkaanse aanvaller was verantwoordelijk voor de voordelige marge van Fortuna Sittard tegen MVV Maastricht. Maar de held van de avond was Danny Schreurs. De spits van MVV, met een verleden bij Fortuna, maakte in de laatste tien minuten een verschil van twee treffers goed. Daarmee bezorgde hij MVV alsnog een punt, dat na de 1-3 van Jeffrey Vlug ver weg leek.

De Graafschap – Sparta Rotterdam 1-0
Sparta Rotterdam heeft het dieptepunt nog niet bereikt. De Graafschap bezorgde de ploeg van de geplaagde trainer Gert Kruys in een slechte wedstrijd de volgende tegenvaller. Dean Koolhof was met zijn treffer na ruim een uur de beul voor Sparta, dat inmiddels elf duels op rij geen overwinning heeft geboekt. De Graafschap klom naar de zesde plaats.

Overige uitslagen:
Helmond Sport – Jong FC Twente 5-1
FC Oss – FC Volendam 2-2
Jong PSV – Achilles ’29 2-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.