Excelsior welkom medicijn voor kwakkelend Groningen

FC Groningen riep met een nipte overwinning op Excelsior de sportieve crisis een halt toe. De 1-0 zege op Woudestein was echter allesbehalve overtuigend.

Na vier nederlagen op rij was er bij FC Groningen sprake van een crisissfeer. Een succes was noodzakelijk om niet verder af te zakken op de ranglijst van de Eredivisie. Trainer Pieter Huistra zag afgelopen week de lach al weer terug bij zijn spelers en kon vrijdag concluderen dat het ook tot uiting kwam in de prestaties op het veld.

De verdiende overwinning had FC Groningen te danken aan een fout van Wesley de Ruiter. De doelman van Excelsior kon een schot van Petter Andersson niet onder controle krijgen, waarna Lorenzo Burnet in de achttiende minuut uit de rebound de score eenvoudig kon openen. De voorsprong was terecht gezien het overwicht van FC Groningen.

Na rust lagen de verhoudingen anders. Excelsior voerde onder aanvoering van invaller Luigi Bruins de druk op het Groningse doel op. Maar de aanvalsopzet van de Rotterdammers ontbeerde de brille om de defensie van de gasten in verlegenheid te brengen.

Door het resultaat op Woudestein klom FC Groningen naar de zevende plaats. Kwalificatie voor de play-offs om Europees voetbal is weer in het zicht. Excelsior blijft door de nederlaag voorlaatste in de Eredivisie, twee punten voor De Graafschap dat zondag tegen Feyenoord speelt. Foto: VI Images