Excelsior vindt in Van der Gaag opvolger Groenendijk

Reacties

Excelsior heeft in Mitchell van der Gaag (44) de opvolger van Fons Groenendijk gevonden. Het duurde even tot er witte rook opsteeg vanuit Woudestein, omdat de Eredivisie-club nog moest wachten op een akkoord tussen de coach en zijn vorige werkgever FC Eindhoven. Van der Gaag heeft voor twee jaar getekend in Rotterdam.

Excelsior vindt in Van der Gaag opvolger Groenendijk

Van der Gaag tekende vorige zomer een tweejarig contract bij Eindhoven, maar kondigde aan - zonder dat hij iets achter de hand had - na een jaar te willen vertrekken. Hij had geen clausule in zijn contract en dus was hij niet vrij om elders aan de slag te gaan.

Toen Excelsior hem een kans in de Eredivisie bood, wilde Van der Gaag (die voor Eindhoven hoofdtrainer was bij Maritimo Funchal, Belenenses in Portugal en Ermis Asadippou in Cyprus) die graag met beide handen aanpakken. 'Deze kans heb ik altijd gewild', zei hij in gesprek met Voetbal International. 

Excelsior-directeur Ferry de Haan kon lang niets anders doen dan afwachten, maar nu er duidelijkheid is wil hij in zijn zoektocht naar nieuwe spelers doorpakken. 'Voor iedereen is het beter dat de nieuwe trainer nauw betrokken is bij het aantrekken van spelers. Dat de uitdaging voorin ligt is bekend. We hebben een nieuwe spits nodig, dat weet iedereen.'

Voor komend seizoen heeft Excelsior zich al versterkt met Jeffry Fortes (FC Dordrecht) en Ryan Koolwijk (AS Trencin). Daan Bovenberg maakte bekend een punt achter zijn loopbaan te zetten, eerder stopte Rick  Kruijs al. Brandley Kuwas en Daryl van Mieghem stappen over naar Heracles, terwijl Sander Fischer, Tom van Weert en Jeff Stans al hebben aangegeven een nieuwe uitdaging aan te willen gaan. 'Met Excelsior speel je altijd om degradatie te ontlopen, dat zal komend seizoen niet anders zijn', besloot Van der Gaag realistisch.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.