Excelsior verzwakt op jacht naar lijfsbehoud

Reacties

Excelsior zal de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie moeten aangaan zonder een groot aantal spelers. Voor het duel van zaterdag met landskampioen PSV moet coach Marinus Dijkhuizen puzzelen.

Excelsior verzwakt op jacht naar lijfsbehoud

Doelman Alessandro Damen is vermoedelijk zeker negen maanden uit de running vanwege een kruisbandblessure, terwijl middenvelder Kevin Vermeulen afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen Cambuur (1-1) uitviel met een gebroken kuitbeen. Hij is zeker vier maanden niet inzetbaar.

De beschikbaarheid van Luigi Bruins (achillespees), Tony Varela (knie) en Rick Kruys (achillespees) is daarnaast zeer twijfelachtig voor het duel met de Eindhovenaren. 'Je ziet dat het in deze fase allemaal net tegenzit voor ons', zegt Dijkhuizen, doelend op de waslijst aan blessures en op het feit dat de Rotterdammers in Leeuwarden een 'zekere winst' in de 93ste minuut weggaven na een blunder van Kevin van Diermen.

'Je kunt namelijk niet zeggen dat Kevin bewust zo’n fout maakt. Hij is een op en top prof, doet er elke dag alles aan. Ik ben daarom ook niet het type trainer dat zo’n jongen op het matje roept. Hij baalt zelf net zo van zijn fout als wij allemaal.'

Na de wedstrijd van zaterdag tegen PSV, wacht Excelsior duels met FC Utrecht (uit) en AZ (thuis). Dijkhuizen: 'Nog altijd ga ik ervan uit dat we er met 34 punten zijn. Maar je ziet nu dat laag geklasseerde ploegen zomaar topclubs en elkaar afslachten. Wij gaan de komende wedstrijden in om te winnen. We moeten wel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.