Excelsior verslaat Telstar dankzij treffer Kruys

Rick Kruys heeft Excelsior de overwinning bezorgd tijdens het oefenduel met Telstar (1-2). Daarmee herstelden de Kralingers zich van de nederlaag tegen FC Den Bosch.

Na een doelpuntloze eerste helft opende Jeff Stans na rust de score uit een zelf verdiende strafschop, maar Fabian Serrarens trok de stand gelijk na een foute pass van Jurgen Mattheij. Op aangeven van Adil Auassar zorgde Kruys ruim een kwartier voor tijd voor de zege van Excelsior.

De ploeg van trainer Fons Groenendijk verloor in de voorbereiding slechts één keer. Dat was vorige week tegen FC Den Bosch (1-0). Tegen FC Oss werd gelijkgespeeld (1-1), terwijl Go Ahead Eagles werd verslagen (0-2). Dinsdag wacht nog een oefenwedstrijd tegen De Meern. Vijf dagen later gaat Excelsior op bezoek bij NEC in de eerste speelronde van de Eredivisie.