Excelsior verliest in Haarlem en ziet RKC Waalwijk passeren

VVV-Venlo is nog steviger koploper van de Jupiler League. De Limburgers wonnen van Telstar, terwijl Excelsior voor de vierde maal verloor dit seizoen. RKC Waalwijk staat nu tweede na de uitoverwinning op TOP Oss. SC Cambuur-Leeuwarden haalde uit op bezoek bij Fortuna Sittard.

VVV-Venlo-Telstar 1-0Ook na twaalf wedstrijden blijft VVV-Venlo de nummer één van de Jupiler League. Een week nadat het de tweede periodetitel had binnengesleept, won de club van trainer Jan van Dijk van Telstar. Voor eigen publiek was Keisuke Honda de doelpuntenmaker. De Japanner scoorde al voor de vierde keer dit seizoen en bezorgde VVV daarmee drie punten.

Haarlem-Excelsior 2-1Wilmer Kousemaker was de gevierde man bij Haarlem. Vijf minuten voor tijd maakte hij de winnende treffer. Giel Neervoort had de thuisploeg in de eerste helft al op voorsprong gezet, maar Robert Braber schoot op slag van rust de gelijkmaker binnen voor Excelsior. Haarlem staat nu elfde, terwijl Excelsior zakte naar de derde plaats.

TOP Oss-RKC Waalwijk 0-3RKC blijft de enige club zonder verlies in de Jupiler League. Pas na rust vielen de doelpunten. Fred Benson, Charlison Benschop en Jordan Remacle scoorden voor de club uit Waalwijk. Door de zesde overwinning van het seizoen blijft RKC in het spoor van koploper VVV, de ploeg staat nu tweede.

BV Veendam-Helmond Sport 1-1De subtopper tussen Veendam en Helmond Sport eindigde in een gelijkspel. Pas na rust vielen de doelpunten in De Langeleegte. Sander Rozema was trefzeker voor de thuisploeg, maar Guus Joppen zorgde voor de gelijkmaker. Veendam zag Den Bosch en Cambuur passeren en staat nu achtste, Helmond Sport blijft ook na twaalf wedstrijden op de zesde plaats staan.

Go Ahead Eagles-RBC Roosendaal 1-0Go Ahead Eagles en RBC leken lang af te stevenen op een bloedeloos 0-0 gelijkspel, maar een kwartier voor tijd viel alsnog een treffer. Jeffrey Vlug was de maker van het doelpunt, waardoor Go Ahead de drie punten in Deventer hield. Dankzij de overwinning klimt de thuisclub een plaats in en staat nu twaalfde en is RBC voorbij.

FC Omniworld-FC Den Bosch 1-2Omniworld is na de 2-1 thuisnederlaag tegen FC Den Bosch de nieuwe hekkensluiter van de Jupiler League. De ploeg uit Almere kwam kort na rust op een 2-0 achterstand, nadat Peter van den Berg en Koen van der Biezen hadden gescoord voor de bezoekers. Jamal Dibi leek Omniworld nog even terug te brengen in de wedstrijd, maar de overwinning voor Den Bosch kwam niet meer in gevaar. Door de uitoverwinning staat Den Bosch nu vijfde.

FC Dordrecht-MVV 1-1Lang leek de hekkensluiter thuis af te stevenen op een 1-0 overwinning. Al na vier minuten spelen was het Ruud Kras die voor de voorsprong van FC Dordrecht zorgde. MVV kwam kort voor tijd echter op gelijke hoogte, nadat Juanito Sequeira zijn eigen doelman had verschalkt. De club uit Dordrecht klimt wél twee plaatsen in de stand. FC Omniworld en Telstar hebben weliswaar evenveel punten, maar hebben een slechter doelsaldo dan Dordt.

FC Eindhoven-FC Emmen 2-2Al snel kwam FC Eindhoven op voorsprong door een treffer van Serhat Koç, die zijn negende van het seizoen binnenschoot. Door doelpunten van Roy Stroeve en Kiran Bechan nam FC Emmen nog in de eerste helft brutaal de voorsprong. Tim Nelemans zorgde er echter voor dat de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Beide ploegen schoten weinig op met de puntendeling, Eindhoven blijft op de vijftiende plaats staan en Emmen staat nog steeds zestiende.

Fortuna Sittard-SC Cambuur-Leeuwarden 1-4Cambuur deed goede zaken in Sittard. De ploeg van trainer Stanley Menzo was met 4-1 veel te sterk voor Fortuna Sittard. Ruud ter Heide was voor rust trefzeker en Nassir Maachi, Danny Guijt en Koen Brack maakten het karwei na rust af. Danny Schreurs redde de eer voor de thuisclub. Cambuur stijgt door de overwinning van de negende naar de zevende plaats, Fortuna blijft staan op de zeventiende plaats.

AGOVV Apeldoorn-FC Zwolle 2-1FC Zwolle zakte van plaats vijf naar zes, na de 2-1 nederlaag bij AGOVV. Javier Guarino had de bezoekers in de eerste helft nog wel op voorsprong gezet, maar na rust zorgden Julius Wille en Hans van der Haar ervoor dat AGOVV zijn derde overwinning van het seizoen behaalde.