Excelsior vergroot malaise Willem II

Excelsior heeft Willem II verder in de problemen gebracht, door op bezoek in Tilburg met 3-2 te winnen. Een defensieve blunder leidde de nederlaag in.

Het duel kende een extreem spectaculaire start. Richairo Zivkovic opende al na 41 seconden de score na een prachtige steekpass van mede-Ajax-huurling Lucas Andersen. Het antwoord van Excelsior liet slechts twee minuten op zich wachten, want toen gleed Tom van Weert op aangeven van Daryl van Mieghem de 1-1 binnen.

Ook op het tweede Tilburgse doelpunt, een van Dries Wuytens op aangeven van broer Stijn Wuytens in de negentiende minuut, had Excelsior vrij rap een antwoord. Nog binnen het half uur benutte Jeff Stans een penalty, die was gegeven na een overtreding van Dries Wuytens op Sander Fischer.

Willem II won dit seizoen pas een keer en had de punten keihard nodig, maar kwam op achterstand door een onverklaarbare blunder van Dries Wuytens in de 57ste minuut. Hij vergat een breedtepass aan te nemen, waardoor Van Mieghem vrije doortocht had richting het doel en kon afronden: 2-3.

Via een kopbal van Jordens Peters (rakelings over) stichtte de thuisclub direct daarna gevaar, wat moed gaf voor de slotfase. Het was echter Excelsior dat de grootste kansen kreeg in het slot van het duel. Adil Auassar wipte net over en een knal van Van Weert werd gepakt door Kostas Lamprou. Dries Wuytens was vlak voor tijd nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging net naast.

Door de verliespartij staat Willem II steviger in de degradatiezone. De club heeft pas zeven punten na twaalf duels en houdt alleen De Graafschap (twee punten) en SC Cambuur (zes) nog onder zich. Excelsior slaat door de zege een gat met de kelderclubs en is met vijftien punten de nummer tien van de Eredivisie.