Excelsior start tegen Feyenoord jacht op nieuwe 'Rotterdamse' titel

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Excelsior en Feyenoord duelleren met elkaar in de lunchwedstrijd van zondag.

Excelsior start tegen Feyenoord jacht op nieuwe 'Rotterdamse' titel
 
Speelronde 2
Aftrap12.30 uur
ScheidsrechterBjörn Kuipers

• Voor de 21ste keer fungeert Excelsior in het kader van de Eredivisie als gastheer van Feyenoord. Opmerkelijk genoeg eindigde de confrontatie nog nooit in een gelijkspel. De Kralingers realiseerden vier overwinningen en moesten zestien keer hun meerdere erkennen in de stadgenoot.

• Zowel Excelsior als Feyenoord boekte tijdens de eerste speelronde een 2-1 overwinning. De Kralingers zetten Willem II in Tilburg met die cijfers opzij en Feyenoord rekende in De Kuip af met FC Twente.

Feyenoord zet ouverture tegen FC Twente in winst om.
Topstart voor Excelsior in Tilburg.

• Excelsior probeert zijn honderdste Eredivisie-thuiszege te boeken. De overwinning op Feyenoord van drie maanden geleden was de 99ste triomf in eigen huis.

• In de voorbije jaargang was Excelsior met negen punten de meest succesvolle club in de onderlinge Rotterdamse confrontaties. Feyenoord veroverde zes punten en Sparta Rotterdam sloot de rij met drie punten.

Een razendsnelle vooruitblik op Excelsior-Feyenoord.

• Feyenoord is gewaarschuwd, want er is geen enkele club die in de voorbije zes Eredivisie-speelrondes méér punten pakte dan Excelsior. Met de 1-2 zege bij Willem II kwam het aantal punten van de Kralingers op vijftien, twee meer nog dan Feyenoord. Excelsior heeft in de voorbije elf Eredivisie-duels ook telkens gescoord, de beste reeks van de ploeg sinds 1985.

• Er zijn slechts drie clubs die in 2016/17 hun eerste twee Eredivisie-duels wonnen en in de race zijn om dat deze jaargang opnieuw te doen: PSV, Excelsior en Feyenoord.

'Het maakt Excelsior weinig uit hoe Feyenoord speelt.'

• Feyenoord noteerde in de voorbije zes uitwedstrijden meer nederlagen dan zeges: drie om twee. In deze serie hield de landskampioen slechts eenmaal de nul.

• Voor Feyenoord betreft het de laatste wedstrijd voor de loting van de groepsfase in de Champions League. Donderdag belanden de Rotterdammers in Pot 4 bij de ceremonie in Monaco.

'Feyenoord is nog op zoek naar de juiste afstemming.'
'Andere mindset helpt Feyenoord eerder dan andere tactiek'

De laatste vijf edities van Excelsior-Feyenoord:

SeizoenUitslag
2010/113-2
2011/120-2
2014/152-5
2015/162-4
2016/173-0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.