Excelsior - SC Heerenveen: voor altijd het duel van Bas Dost

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Excelsior ontvangt zaterdagavond SC Heerenveen in een poging een zwakke serie te beëindigen.

Excelsior - SC Heerenveen: voor altijd het duel van Bas Dost
Speelronde: 26
Aftrap: zaterdag 11 maart, 20.45 uur
Scheidsrechter: Christiaan Bax

• Excelsior koestert momenteel elk punt dat de ploeg in de beginfase van de competitie veroverde. De Kralingers wachten inmiddels al sinds 19 november op een overwinning en het logische gevolg na 25 speelrondes was een zestiende plaats.

• Excelsior en SC Heerenveen komen elkaar in Rotterdam voor de achtste keer tegen in de Eredivisie-historie. De balans is voorlopig precies in evenwicht met drie thuiszeges, één gelijkspel en drie nederlagen.

• Een memorabele editie van deze wedstrijd vond plaats in het seizoen 2011/12. Dankzij vijf treffers van Bas Dost boekte SC Heerenveen destijds een 0-5 zege.

• Inmiddels wacht Excelsior al twaalf Eredivisie-duels op een overwinning. De laatste keer dat de Kralingers binnen één competitie dertien keer achtereen niet zegevierden, was in de jaargang 1972/73.

Eerder dit seizoen eindigde de confrontatie in het Abe Lenstra Stadion in een 2-1 zege voor SC Heerenveen.
Eerder dit seizoen eindigde de confrontatie in het Abe Lenstra Stadion in een 2-1 zege voor SC Heerenveen.

• Sinds de jaarwisseling koesterde Excelsior slechts gedurende twintig minuten een voorsprong in de Eredivisie. Geen ploeg genoot korter van een voordelige marge.

• SC Heerenveen ging tijdens de laatste vier uitwedstrijden in de Eredivisie onderuit. Achtereenvolgens Willem II (2-1), PSV (4-3), FC Utrecht (1-0) en FC Twente (1-0) bleken te sterk voor de ploeg van trainer Jurgen Streppel.

• Henk Veerman is in dit Eredivisie-seizoen de meest productieve invaller met vijf goals. Gemiddeld scoort de aanvaller zelfs eens in de 54 minuten.

• SC Heerenveen presteert de laatste tijd pover in wedstrijden in Rotterdam. Van de voorbije acht duels in de Maasstad werd er slechts één in winst omgezet: de uitwedstrijd bij Feyenoord in het seizoen 2015/16 (1-2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.