Excelsior ontsnapt, Emmen en RBC bekeren ook door

Excelsior is in de tweede ronde van de KNVB-beker ontsnapt aan uitschakeling bij Haaglandia. FC Emmen en RBC Roosendaal bekeren ook door ten koste van AFC '34 en LRC Leerdam.

Haaglandia-Excelsior 6-6, Excelsior wnsEr leek voor Excelsior geen vuiltje aan de lucht toen de ploeg bij rust leidde met 3-1. Maar in de tweede helft bogen Erkan Sensoy, Jesse Schotman en Roel Stoffels de achterstand om in een 4-3 voorsprong. Kort voor tijd bezorgde Leendert van Steensel zijn club nog een verlenging. Nick Keijzer en opnieuw Sensoy bezorgden de thuisclub hierin een 6-4 voorsprong, maar Adnan Alisic en Ard van Peppen zorgden voor een 6-6 eindstand. In de strafschoppenreeks won Excelsior uiteindelijk met 7-6 van Haaglandia, door een misser van Jasper Kaffa.

AFC '34-FC Emmen 1-6In zijn eerste acht wedstrijden in de Jupiler League scoorde Emmen in totaal slechts drie keer, maar bij de amateurs van AFC '34 wist de ploeg van trainer Harry Sinkgraven het net gemakkelijk te vinden. Bij rust leidde Emmen met 3-0, door treffers van Roy Stroeve, Michel Poldervaart en Hans Denissen. Vroeg in de tweede helft kwam AFC '34 terug tot 1-3, maar Stroeve, Poldervaart en Denissen maakten er een 6-1 overwinning van voor FC Emmen.

LRC Leerdam-RBC Roosendaal 1-5RBC had het ruim een helft lastig bij LRC Leerdam, maar won uiteindelijk redelijk eenvoudig. Gregory Nelson zette de bezoekers in de zevende minuut op een 1-0 voorsprong en pas in de 51ste minuut maakte Sjoerd Ars er 0-2 van. Uiteindelijk won de club uit Roosendaal met 5-1, dankzij treffers van Ars, Melvin de Leeuw en Nelson.