Excelsior niet langs tien man Den Bosch

FC Den Bosch hield met tien man stand bij Excelsior. Helmond leed puntverlies bij AGOVV, terwijl Sparta productief was bij TOP Oss.

Excelsior niet langs tien man Den Bosch

De topper Excelsior-FC Den Bosch kreeg geen winnaar (0-0), ondanks een snelle rode kaart. Gert Kruys was gelukkig met de terugkeer van de routinier Jan Michels, al zal de FC Den Bosch-coach daar na een kwartier anders over hebben gedacht. Michels was zo boos over zijn gele kaart na een overtreding op Patrick Mtiliga, dat hij zijn boosheid in de richting van scheidsrechter Fred Sterk moest bekopen met een tweede gele kaart. Excelsior bleek niet bij machte de numerieke meerderheid uit te buiten. Omdat FC Den Bosch zich begrijpelijk beperkte tot verdedigen, was er op Woudestein weinig te beleven. Beide ploegen konden slechts bogen over een paar kansjes, die onbenut werden gelaten.

Sparta Rotterdam zat bij TOP Oss al na de eerste helft op rozen. Danny Koevermans opende op aangeven van keeper Frank Kooiman de score. Na een klein kwartier verdubbelde Mustapha Riga de marge in het Rotterdams voordeel. Koevermans tekende ook voor de 0-3. De Schiedammer passeerde TOP Oss-doelman Stefan Toonen, die koud in het veld stond als vervanger van de geblesseerde Guido Budziak. De debutant kreeg in het vervolg alleen nog een doelpunt van Frank Broers om zijn oren (0-4).

Dankzij de zege is Sparta de nieuwe koploper in de Gouden Gids Divisie, mede omdat AGOVV Apeldoorn koploper Helmond Sport puntverlies toebracht. Klaas-Jan Huntelaar was met twee goals opnieuw de grote man bij de Apeldoornse formatie, die in de tweede helft de gelijkmaker moest incasseren (2-2).

Bij VVV-Venlo-Go Ahead Egales was het een waar doelpuntenfestijn, waarbij de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind trok (4-3). Stormvogels Telstar kende weinig problemen met het gehavende Fortuna Sittard, dat met lege handen huiswaarts keerde (4-2). Ook Haarlem moest de terugreis aanvaarden na een stevige nederlaag. Onder meer dankzij twee doelpunten van Yuri Rose won Heracles Almelo het thuisduel met 4-0.

Het bezoek aan Cambuur Leeuwarden leverde MVV de tweede overwinning van het seizoen op. Twee goals van Fabio Caracciolo bracht de 3-1 zege voor de Limburgse club, die daarmee de laatste plaats verliet. Bij de wedstrijden FC Eindhoven-De Graafschap en Emmen-FC Dordrecht werd niet gescoord.

Bekijk hier al onze video's