Excelsior mikt op unicum tegen favoriete tegenstander NEC

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De laatste 'Eredivisie-dag' van 2016 wordt geopend door Excelsior en NEC.

Excelsior mikt op unicum tegen favoriete tegenstander NEC
Speelronde: 17
Aftrap: zondag 18 december, 12.30 uur
Scheidsrechter: Christiaan Bax (debuteert in de Eredivisie)

• Excelsior verloor slechts een van de voorgaande veertien thuisduels met NEC in de Eredivisie (0-2 in april 2012). Negen keer volgde er een zege en vier keer werd het gelijk. Excelsior won twaalf keer van NEC in de Eredivisie (thuis en uit), minimaal drie zeges meer dan tegen elke andere ploeg.

• De Kralingers verloren vier van de laatste vijf competitiewedstrijden tegen NEC (thuis en uit), maar wonnen de laatste ontmoeting in februari van dit jaar (2-0 op Woudestein).

• Excelsior sloot in de Eredivisie nog nooit een kalenderjaar af met een zege (G6, V13).

• Excelsior en NEC hebben dit seizoen gemiddeld minder balbezit dan elke andere Eredivisie-ploeg (beide 41 procent).

De laatste vier schoten op doel van Excelsior op Woudestein leverden de ploeg een doelpunt op. Nigel Hasselbaink was betrokken bij zes van de laatste zeven Eredivisie-doelpunten van Excelsior (drie goals, drie assists).

• NEC kwam dit Eredivisie-seizoen in uitduels tot minder doelpogingen (59) en minder schoten op doel (17) dan alle andere teams.

• De Nijmegenaren boekten in 2016 slechts één uitzege (0-1 bij Roda JC Kerkrade op 1 oktober) en kwamen in meer dan de helft van de uitduels niet tot scoren (negen van de zestien).

• Kévin Mayi was betrokken bij alle vier de uitdoelpunten van NEC dit seizoen (drie goals, één assist). De aanvaller begint tegen Excelsior vanwege voetklachten op de bank.

Kévin Mayi is dit seizoen verrassend goed op dreef in uitwedstrijden van NEC, zeker als je naar de algehele cijfers van de Nijmeegse club kijkt.
Kévin Mayi is dit seizoen verrassend goed op dreef in uitwedstrijden van NEC, zeker als je naar de algehele cijfers van de Nijmeegse club kijkt.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.