Excelsior maakt met Belg Muyters einde aan keeperssoap

Reacties

Excelsior heeft in Tom Muyters (30) een nieuwe doelman gevonden. Daarmee lijkt de keeperssoap in Kralingen ten einde. De Belg speelde vorig seizoen nog voor FC Eindhoven.

Excelsior maakt met Belg Muyters einde aan keeperssoap

Muyters moet de medische keuring nog doorstaan, waarna hij een contract voor één seizoen met een optie voor nóg een jaar ondertekent. 'Ik heb een gesprek gehad met Excelsior en had meteen een goed gevoel bij de club en de staf', aldus Muyters op de website van zijn nieuwe club. 'Ik kreeg een nieuw voorstel van FC Eindhoven, maar dat heb ik niet gedaan omdat ik graag in de Eredivisie wil spelen. Daarom ben ik blij dat Excelsior zich heeft gemeld.'

Muyters is de derde nieuwe goalie die Excelsior dit seizoen naar Woudenstein haalt. Onder de lat is in Kralingen een behoorlijke stoelendans geweest. Vorig seizoen stonden Gino Coutinho, Jordy Deckers en Alessandro Damen nog in het doel. De eerste twee vertrokken echter naar respectievelijk AZ en VVV-Venlo, terwijl Damen een zware knieblessure opliep en voorlopig nog niet inzetbaar is. Daarop moest de ploeg van Fons Groenendijk op zoek naar nieuwe doelmannen.

Filip Kurto werd opgehaald bij FC Dordrecht en de talentvolle Mike Havekotte kwam van FC Utrecht. Voor de derde plek was proefspeler Theo Timmermans begin juli in beeld. Hij verbaasde echter iedereen door al snel te vertrekken omdat hij na een paar dagen nog geen duidelijkheid had over een eventueel contract. 'Kijk, als we nou Iker Casillas op proef hadden gehad, dan had ik na twee dagen waarschijnlijk wel een beslissing genomen of we hem in zouden lijven', reageerde Groenendijk destijds tegenover VI. Met Muyters lijkt de saga nu ten einde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.