Excelsior maakt geen fout in Emmen

Excelsior verzekerde zich ten koste van Topklasser WKE van een plek bij de laatste zestien van het KNVB-bekertoernooi. De Rotterdammers zegevierden in Emmen met 0-3.

Excelsior was in Emmen de betere ploeg, maar had moeite tot grote kansen te komen. Zeven minuten voor de rust braken de Rotterdammers echter de ban. Carlo de Reuver zorgde voor de 0-1.

Na rust had Excelsior het moeilijk en kopte WKE op de lat via Guillano Grot, die in het verleden uitkwam voor de tegenstander. Niet lang daarna sloeg Excelsior opnieuw toe via Ninos Gouriye (foto).

Daarmee leek het duel beslist, maar het werd nog even spannend in Drenthe. Excelsior-verdediger Kevin van Diermen kreeg tien minuten voor tijd rood vanwege het neerhalen van de doorgebroken Grot. WKE profiteerde echter niet van de overtalsituatie. Sterker nog: de bezoekers sloegen toe via Jordan Botaka: 0-3. Daardoor gaat Excelsior vanavond in de koker voor de loting van de achtste finale. Alle amateurclubs zijn inmiddels uitgeschakeld.