Excelsior loopt uit, opnieuw verlies Cambuur

Excelsior, FC Zwolle en VVV-Venlo profiteerden van de uitkomst van de topper RKC Waalwijk-Haarlem. SC Cambuur-Leeuwarden blijft kwakkelen.

Excelsior-Go Ahead Eagles 3-0De eerste periodetitel heeft Excelsior vertrouwen gegeven getuige de overtuigende 3-0 overwinning op Go Ahead Eagles. Johan Voskamp zette de Kralingers na zes minuten op het goede spoor, waarop in de tweede helft Jeffrey Altheer en Robert Braber voortborduurden. De Rotterdamse koploper in de Jupiler League heeft een gat geslagen van vier punten.

RKC Waalwijk-Haarlem 1-1Haarlem kon de overwinning op Fortuna Sittard geen vervolg in Waalwijk. Ondanks een voorsprong via een strafschop van Marvin Wijks hield de ploeg van trainer Jan Zoutman een punt over aan de topper tegen RKC Waalwijk. Ruud Berger tekende een half uur voor tijd voor de Brabantse gelijkmaker. Door de remise moesten beide ploegen op de ranglijst twee plaatsen toegeven.

VVV-Venlo-TOP Oss 3-1VVV-Venlo is geklommen naar de tweede plaats. Dave Zafarin deed namens TOP Oss opnieuw van zich spreken, maar het was onvoldoende voor een positief resultaat in Venlo. Mede dankzij twee treffers van Sandro Calabro moesten de Brabanders hun meerdere erkennen in de Limburgers.

FC Zwolle-FC Emmen 4-0 Een flinke blessurelijst weerhield FC Zwolle er niet van zich te revancheren voor de teleurstellende nederlaag tegen TOP Oss van afgelopen vrijdag. FC Emmen was het slachtoffer van de Zwolse dadendrang. Al na ruim een half uur was het pleit beslecht. Niet alleen omdat Zdenko Kaprálik, Dave Huysmans en Thiago Grizolli hadden gescoord, maar ook omdat Emmen-back Mark Bevaart een rode kaart kreeg.

FC Omniworld-SC Cambuur-Leeuwarden 1-0De onverwachte wisseling van de wacht bij Cambuur heeft geen overwinning opgeleverd. Twee dagen na het ontslag van trainer Jurrie Koolhof ging de Friese formatie voor de derde keer op rij onderuit. FC Omniworld had genoeg aan een treffer van Sander Duits om de Cambuur-onvrede te vergroten.

Helmond Sport-FC Dordrecht 1-0Voor FC Dordrecht komt er maar geen einde aan de nederlagenreeks. Helmond Sport was de zesde formatie op rij die De Schapenkoppen het nakijken gaven. Marc Höchers treffer halverwege de eerste helft bleek te veel van het goede voor FC Dordrecht, dat door de nederlaag alleen op de laatste plaats staat.

MVV-FC Eindhoven 3-1MVV heeft aansluiting gehouden met de top van de Jupiler League. Kévin Diaz bracht FC Eindhoven kort na rust nog langszij, maar op het tweede doelpunt van Gunter Thiebaut bleven de gasten een antwoord achterwege. Tom Daemen maakte vijf minuten voor tijd een einde aan de onzekerheid.

FC Den Bosch-Fortuna Sittard 1-1Voor Fortuna Sittard was de remise beter nieuws dan voor FC Den Bosch. De Limburgers verlieten de laatste plaats, waar de Brabanders zijn afgezakt naar de middenmoot. Ruud Boymans liet opnieuw zien te kunnen scoren. Was zijn score vrijdag niet genoeg tegen Haarlem, in Den Bosch was zijn treffer goed voor een punt.

Telstar-RBC Roosendaal 1-1Telstar wacht nog steeds op zijn eerste overwinning op eigen veld. Glynor Plet bracht de ploeg van trainer Edward Metgod nog wel op voorsprong. Maar dankzij de vierde seizoenstreffer van Sjoerd Ars keerde RBC Roosendaal met een punt terug uit Velsen.

BV Veendam-AGOVV Apeldoorn 2-1Michiel Hemmen levert een belangrijke bijdrage aan het succes van BV Veendam. Met zijn vijfde doelpunt in de laatste zes wedstrijden liet de spits ook tegen AGOVV Apeldoorn zien de man in vorm te zijn. Twee minuten voor tijd besliste Hemmen de wedstrijd in Gronings voordeel.