Excelsior klopt Cambuur en stuurt Willem II naar play-offs

Excelsior heeft zich met een 0-2 zege bij SC Cambuur verzekerd van handhaving in de Eredivisie. Daarmee veroordeelde het Willem II tot play-offs.

Excelsior had rechtstreekse handhaving in eigen hand op bezoek bij SC Cambuur. Doordat degradatie al een feit was ontbrak mogelijk de echte scherpte bij de Friezen, want in de vierde minuut kwam Excelsior op voorsprong na een slordige fout in de opbouw van de thuisclub. Tom van Weert strafte die misser af door via de binnenkant van de paal raak te schieten.

Bij een Rotterdamse overwinning zou Willem II ongeacht het resultaat tegen Roda JC Kerkrade de play-offs om handhaving in moeten. In de negentiende minuut strooide Jordy Buijs nog wat zout in de Tilburgse wond, door op aangeven van Tom Van Hyfte af te ronden. Erik Falkenburg deed in de 34ste minuut wat terug, maar Willem II ging toch met een achterstand de rust in. Doelman Kostas Lamprou verkeek zich namelijk op een houdbaar schot van Ugur Inceman: 2-1.

Direct na de pauze kwam Willem II terug tot 2-2, waardoor Excelsior in Leeuwarden weer op zijn tellen moest gaan passen. Het was Bruno Andrade die de bal uit lastige hoek hoog in het doel knalde. In de 54ste minuut voerden De Tricolores de druk verder op, door via Lucas Andersen de 2-3 te maken. Veel hadden de Tilburgers er niet aan, want even later maakte Kevin Vermeulen in Leeuwarden de 0-2 voor Excelsior.

Die veilige marge gaf Excelsior niet meer uit handen, waardoor het zich voor het tweede jaar op rij rechtstreeks in de Eredivisie handhaaft. Willem II moet zich zien te redden in de play-offs, waarin het Almere City FC treft.