Excelsior kan clubrecord evenaren tegen PEC Zwolle

Reacties

● Excelsior verloor slechts twee van de voorgaande zeven thuisduels met PEC Zwolle op het hoogste niveau (W3, G2).

Excelsior kan clubrecord evenaren tegen PEC Zwolle

● In de afgelopen 27 Eredivisie-seizoenen stond Excelsior–PEC Zwolle slechts één keer op het programma. In maart 2003 wonnen de Zwollenaren met 0-1 in Rotterdam.

● In de laatste twee ontmoetingen tussen Excelsior en PEC vielen in totaal twaalf doelpunten (1-4 bekerzege voor PEC in december 2013 en 4-3 winst voor Excelsior in de JL-play-offs in mei 2010).

● Excelsior is in de zes thuisduels van dit seizoen nog ongeslagen gebleven, dat is tevens de langste reeks sinds het clubrecord van zeven duels tussen april en oktober 1984. De laatste wedstrijd in die reeks was een 5-0 zege op Zwolle.

● Alleen PSV (90), SC Heerenveen (116) en FC Twente (152) stonden dit seizoen minder speelminuten op achterstand dan Excelsior (165).

● Tom van Weert maakte drie van de laatste vijf doelpunten van Excelsior op Woudestein.

● PEC Zwolle boekte slechts één zege in de laatste twaalf uitwedstrijden in de Eredivisie (G4, V7).

● Zwolle pakte slechts twee punten in de laatste zes duels op zondag (G2, V4), ten opzichte van dertien in de laatste zes wedstrijden die op zaterdag werden gespeeld (W4, G1, V1).

● De Zwollenaren zagen dit seizoen 28 gele kaarten uitgedeeld worden aan tegenstanders in de Eredivisie, het hoogste van alle clubs. Excelsior staat onderaan in dit klassement, met negen keer geel voor opponenten.

● Ron Jans zag zijn ploeg in drie van de laatste vier uitwedstrijden niet scoren (2 goals in totaal).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.