Excelsior hoopt op Fischer en laat Van Weert niet gaan

Reacties

Nu handhaving in de Eredivisie zeker is, kan Excelsior langzaam gaan bouwen. Letterlijk, in de vorm van uitbreiding van stadion Woudestein met enkele sponsor-units, en sportief. De spelersbegroting van een miljoen euro zal licht stijgen.

Excelsior hoopt op Fischer en laat Van Weert niet gaan

Excelsior hoopt met Luigi Bruins, Daan Bovenberg, Khalid Kharami en Ajax-huurling Bas Kuipers overeenstemming te krijgen over nieuwe verbintenissen. Hetzelfde geldt voor Sander Fischer, de aanvoerder. Al lijkt dat een moeilijk verhaal te worden. De transfervrije centrale verdediger staat bij een groot aantal clubs op het verlanglijstje.

'Maar nu we volgend seizoen in de Eredivisie spelen, zijn we wellicht weer interessant voor Sander', zegt trainer Marinus Dijkhuizen tegen Voetbal International. 'We hopen stiekem op een langer verblijf van hem. Al snappen we het als hij een mooie uitdaging elders aan wil gaan.'

Smaakmaker
Over een vertrek van spits Tom van Weert valt volgens Dijkhuizen niet te praten. De Brabander, wiens contract doorloopt tot medio 2016, is met dertien treffers clubtopscorer. Veel clubs volgen de verrichtingen van Excelsiors smaakmaker. 'Maar alleen bij écht een heel interessant bod willen we in een gesprek gaan met een partij', aldus Dijkhuizen.

'Wij kunnen vragen voor Tom wat we willen, aangezien hij geen clausule in zijn contract heeft staan. Het is heel simpel: een langer verblijf in de Eredivisie is ons meer waard dan een goede afkoopsom voor Tom. Hij is goud waard voor ons. We willen met niet kwijt. Een vervanger vinden van hetzelfde niveau zal immers niet makkelijk zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.