'Excelsior heet Utrecht-huurlingen welkom'

FC Utrecht ziet mogelijk twee overbodige krachten de overstap maken naar Excelsior. Adnan Alisic is de eerste die naar Woudestein verkast.

'Excelsior heet Utrecht-huurlingen welkom'

Alisic (23) kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor FC Dordrecht. Aan de Krommedijk maakte de middenvelder een dusdanige indruk dat Excelsior hem een meerjarig contract aanbood. Omdat zijn verbintenis met FC Utrecht afloopt is hij transfervrij.

'Een jongen met potentie', aldus trainer Ton Lokhoff in het Algemeen Dagblad. 'Alisic is een creatieve middenvelder met een goede techniek.'

Excelsior verwacht deze week daarnaast Leen van Steensel vast te leggen. De 23-jarige verdediger, die net als Alisic op 30 november 2003 debuteerde in de hoofdmacht van FC Utrecht, mag transfervrij vertrekken uit De Galgenwaard.

Van Steensel, die afgelopen seizoen in Duitsland voor Carl Zeiss Jena uitkwam, ziet een overgang wel zitten. 'Het lijkt me wel wat. Toen ik zeven jaar geleden nog bij Be Fair speelde, kon ik ook al naar Excelsior. Ik koos toen voor de jeugdopleiding van FC Utrecht. Excelsior is een mooie eredivisieclub.'

Excelsior houdt de optie open dat Feyenoord-huurling Jeffrey Altheer blijft. Ook Kees Luijckx blijft mogelijk op tijdelijke basis actief op Woudestein. AZ heeft te kennen gegeven de middenvelder nog een jaar te willen verhuren.

Bekijk hier al onze video's