Excelsior haalt O'Neill terug naar Nederland

Reacties

Shane O'Neill ondergaat morgen een medische keuring bij Excelsior. De Amerikaanse centrale verdediger kan voor een seizoen, met een optie voor nog een jaar, tekenen bij de Rotterdammers.

Excelsior haalt O'Neill terug naar Nederland

Trainer Mitchell van der Gaag heeft met Jurgen Mattheij en de Belgische jongeling Wout Faes slechts twee centrale verdedigers in zijn selectie en ziet O'Neill als een welkome aanvulling. De 25-jarige Amerikaan staat nog onder contract bij het Cypriotische Apollon Limassol, maar was vorig seizoen op huurbasis actief bij NAC Breda.

Met de Brabantse formatie promoveerde de in Ierland geboren O'Neill naar de Eredivisie. In de tweede helft van het seizoen was hij zelfs aanvoerder van NAC. O'Neill zelf verklaarde vorig seizoen graag met NAC naar de Eredivisie te willen, maar opmerkelijk genoeg keerde een van de dragende krachten in het succesvolle slot van het seizoen niet terug bij de Bredanaars. Nu maakt O'Neill, die als voetballer opgroeide in de MLS bij Colorado Rapids, waarschijnlijk alsnog de stap naar een Eredivisieclub.

De selectie krijgt met het aantrekken van O'Neill weer meer vorm. De Rotterdammers willen nog altijd een doelman en een aanvaller aantrekken. De beoogde sluitpost Davy Roef heeft inmiddels van Anderlecht te horen gekregen dat hij verhuurd mag worden, maar Excelsior ondervindt concurrentie van Belgische clubs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.