Excelsior gelukkiger met punt dan Willem II

Reacties

Willem II heeft zich tekort gedaan met het gelijkspel (1-1) tegen collega-promovendus Excelsior, ook al stijgt de Tilburgse formatie met stip in de Eredivisie.

Excelsior gelukkiger met punt dan Willem II

Even dacht Excelsior de eerste Eredivisiezege op vreemde bodem te kunnen boeken sinds het op 15 mei 2011 met de drie punten terugkeerde van de wedstrijd tegen Vitesse in Arnhem (1-4). Tom van Weert, die op aangeven van Ricky Kruys na een uur koppend de ban had gebroken in Tilburg, was verantwoordelijk voor de hoop.

De plezierige gedachte bleek van korte duur. Drie minuten na de 0-1 stond namelijk de gelijkmaker al op het scorebord. Samuel Armenteros (foto) maakte geen fout vanaf elf meter, nadat Willem II een strafschop was toegekend na onfortuinlijk hands van Sander Fischer.

Maar met het punt kon Excelsior meer dan tevreden zijn. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen was de onderliggende partij in Tilburg en moest zich vooral beperken tot het tegenhouden van Willem II. Dat de schade uitbleef was mede te danken aan het gebrek aan scherpte bij de thuisclub.

Ondanks het teleurstellende gelijkspel is Willem II wel flink geklommen op de ranglijst. Op doelsaldo staan de Tilburgers op de achtste plaats in de Eredivisie, vijf plaatsen boven Excelsior dat één punt minder heeft verzameld in de eerste dertien duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.