Excelsior geeft zege weg ondanks treffers topscorer Veldwijk

Lars Veldwijk heeft zich door twee doelpunten te maken tegen De Graafschap boven aan de topscorerslijst van de Jupiler League genesteld. Toch bleef Excelsior steken op een gelijkspel: 2-2.

De Graafschap kwam bij Excelsior in de 38ste minuut op voorsprong dankzij Vincent Vermeij. Veldwijk kantelde de stand echter nog voor rust in het voordeel van de thuisploeg. Zijn treffers bleken uiteindelijk niet genoeg voor een overwinning van Excelsior, want zes minuten voor tijd zorgde Dean Koolhof voor de 2-2. Excelsior staat derde in de Jupiler League, De Graafschap zevende.

Veldwijk is met Ruud Boymans (Willem II) en Robert Mühren (FC Volendam) verwikkeld in een felle strijd om de topscorerstitel. Voorafgaand aan het duel van Excelsior had het trio allemaal 25 doelpunten gemaakt, maar dankzij zijn twee treffers voert Veldwijk nu in zijn eentje deze ranglijst aan.