Excelsior geeft zege weg bij beschamende rentree Bruins

Excelsior heeft voor het eerst dit seizoen in eigen huis niet gewonnen. Op Woudestein stevenden de Kralingers lang af op een 1-0 overwinning, maar ging het in de slotfase fout. Robin Gosens zorgde met een kopbal voor de 1-1 (foto), waarna Luigi Bruins tot overmaat van ramp ook nog eens vroegtijdig van het veld moest met een rode kaart en zijn rentree zo op een grote mislukking zag uitdraaien.

Hoewel in de eerste helft niet gescoord werd, zal Dordrecht allesbehalve met een goed gevoel naar binnen zijn gestapt voor de rust. Aanvoerder Funso Ojo had immers met zijn aftocht door een blessure al ruimte gemaakt voor het debuut van Ryan Koolwijk. Koud enkele minuten na zijn entree tegen zijn oude ploeg zag de middenvelder dat Giovanni Korte na een ogenschijnlijk zware blessure ook gewisseld moest worden.

Tot die blessures was er niet gescoord. Excelsior had in het eerste bedrijf het meeste recht op een goal. In de beginfase stuitte Adil Auassar op doelman Filip Kurto en spits Tom van Weert zag zijn kopbal tegen de paal stuiteren.

Het debuut van Ryan Koolwijk was een stuk succesvoller dan de rentree van Luigi Bruins bij Excelsior.

Kort na rust werd er wél gescoord. Auassar krulde de bal op schitterende wijze in de bovenhoek: 1-0. Dit keer was Kurto kansloos. Hoewel Dordrecht aandrong bleven grote kansen lang uit. Toch werd het 1-1. Koolwijk toonde direct zijn waarde door uit een corner Gosens in staat te stellen raak te knikken. Bruins raakte daarna betrokken bij een akkefietje. Hij stond met zijn voorhoofd tegen dat van Marvin Peersman en maakte daarna een slaande beweging. Bruins mocht twintig minuten na zijn entree inrukken en Peersman kreeg een gele kaart. Gescoord werd er niet meer.

Bij Excelsior debuteerde doelman Gino Coutinho. Door de slechte competitiestart van Jordy Deckers moest trainer Marinus Dijkhuizen al vroeg in het seizoen zijn eerste doelman vervangen door de onervaren Alessandro Damen, die door de transfervrije komst van Coutinho weer een plekje opschoof. In zijn eerste wedstrijd leek Coutinho Excelsior voor het eerst in 22 competitieduels weer eens de nul te bezorgen. Gosens kopte dat fraaie debuut aan diggelen en hielp Dordrecht zo aan zijn vijfde puntje. Excelsior heeft acht punten.