Excelsior en Heerenveen gelijk na knal Kuwas en solo Larsson

Excelsior en SC Heerenveen hebben de 31ste speelronde van de Eredivisie afgesloten met een weinig sprankelend 1-1 gelijkspel. De Rotterdammers komen daardoor boven de degradatiestreep, maar het gat met Willem II is minimaal.

Excelsior had een mooie kans een gat te slaan met de degradatiezone, na de 0-2 nederlaag van concurrent Willem II tegen ADO Den Haag van eerder op de zondag.

De Rotterdammers kwamen in de slotfase van de eerste helft op voorsprong. Brandley Kuwas was de gevierde man, nadat zijn van richting veranderde knal Erwin Mulder te machtig was. Het was een van de spaarzame hoogtepunten van de redelijk armoedige eerste helft, maar gezien het belang van het duel maalde daar niemand om in Rotterdam-Oost.

Het lukte Excelsior echter niet om de voorsprong vast te houden tot de pauze, want vier minuten later tekende Sam Larsson alweer voor de gelijkmaker. De goal van de Zweed was wonderschoon, want hij knalde raak na een prachtige solo waarbij hij drie spelers van Excelsior in de luren legde.

In de tweede helft was de grootste kans voor Excelsior, maar Stanley Elbers kreeg de bal niet voorbij Mulder. Met drie punten had de thuisploeg ook te veel gekregen, want de gezapige partij in Kralingen verdiende geen winnaar. Die kwam er ook niet, waardoor Excelsior nog lang niet af is van Willem II. Het verschil tussen de nummer vijftien en zestien bedraagt één punt, in Rotterdams voordeel. Heerenveen staat met 41 punten twaalfde.