Excelsior en ADO Den Haag strijden om bijzondere koppositie

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor het vrijdagse duel Excelsior - ADO Den Haag, dé topper van deze speelronde.

Excelsior en ADO Den Haag strijden om bijzondere koppositie
Speelronde: 3
Aftrap: vrijdag 19 augustus, 20.00 uur
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

• Excelsior en ADO Den Haag zijn twee van de vier clubs die in de eerste twee speelrondes geen averij hebben opgelopen. De Rotterdammers rekenden af met FC Twente en FC Groningen, terwijl ADO Den Haag zegevierde tegen Go Ahead Eagles en Vitesse. Een van de clubs neemt vrijdagavond hoe dan ook de eerste plaats in.

• Dit affiche stond op Woudestein dertien keer eerder op het programma in de Eredivisie. De thuisploeg kwam slechts eenmaal tot winst. Zeven keer triomfeerde ADO Den Haag en vijf keer eindigde het treffen onbeslist.

• Afgelopen seizoen eindigde dit duel in een 2-4 zege voor ADO Den Haag, mede dankzij twee doelpunten van invaller Dennis van der Heijden, waarvan één na 26 seconden. Daarmee was hij de snelst scorende invaller tijdens het voorbije Eredivisie-seizoen.

• Een statistiek die ook weinig bemoedigend is voor Excelsior is dat de ploeg in de laatste negentien Eredivisie-wedstrijden tegen ADO Den Haag (uit en thuis) geen enkele keer de nul hield. In totaal moest de formatie liefst 41 treffers slikken in deze serie.

Excelsior - ADO Den Haag was vorig seizoen het duel van Dennis van der Heijden.
Excelsior - ADO Den Haag was vorig seizoen het duel van Dennis van der Heijden.

• Excelsior bezet de derde plaats na twee duels. De laatste keer dat de Kralingers als lid van de topdrie aan een speelronde begonnen, was in 1980. Nog nooit begon Excelsior met twee zeges aan een seizoen in de Eredivisie.

• ADO Den Haag-coach Zeljko Petrovic kan een stokoud clubrecord van Rinus Loof evenaren. Deze Loof was in 1957 de laatste ADO Den Haag-trainer die zijn eerste drie Eredivisie-duels in winst omzette.

• Eigenlijk is het nog te vroeg, maar we pakken hem er toch vast bij. ADO's clubrecord van zeges vanaf de Eredivisie-start bedraagt zes en dateert uit het seizoen 1966/67.

• ADO Den Haag-aanvaller Mike Havenaar heeft goede herinneringen aan Excelsior. Afgelopen seizoen trof de spits zowel thuis (tweemaal) als uit (één keer) doel tegen de ploeg uit Rotterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.