Excelsior aast tegen NEC op beste serie sinds 1984/85

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De Eredivisie-zaterdag wordt op gang geschoten met de degradatiekraker tussen NEC en Excelsior.

Excelsior aast tegen NEC op beste serie sinds 1984/85
Speelronde: 32
Aftrap: zaterdag 22 april, 18.30 uur
Scheidsrechter: Björn Kuipers

• NEC is na enkele dramatische weken weer eens toe aan een positief resultaat. De Nijmegenaren zijn inmiddels gezakt naar de zeventiende positie. De achterstand op nummer veertien Excelsior bedraagt drie punten.

• NEC fungeert voor de vijftiende keer als gastheer van Excelsior in het kader van de Eredivisie. De thuisploeg sleepte tot nu toe zeven keer het maximale aantal punten in de wacht, terwijl Excelsior drie keer zegevierde. Vier keer bleef een winnaar uit.

• Tijdens de laatste zes edities van NEC - Excelsior viel slechts één doelpunt in de eerste helft. Vijf keer was het 0-0 bij rust.

• NEC ging tijdens de laatste zes competitieduels onderuit. De laatste keer dat de Nijmegenaren minimaal zeven keer achtereen verloren, was in het seizoen 1996/97. Destijds verloor NEC zelfs negen maal op rij.

Op Woudestein leverde de confrontatie tussen NEC en Excelsior geen winnaar op: 2-2.
Op Woudestein leverde de confrontatie tussen NEC en Excelsior geen winnaar op: 2-2.

• Liefst 68 procent van de NEC-doelpunten werd geproduceerd in Nijmegen. Geen enkele club is voor treffers zo afhankelijk van thuisduels als het team van trainer Peter Hyballa.

• Hoewel Quincy Owusu-Abeyie eind november voor het laatst in actie kwam en al een tijdje weg is bij NEC gaf de aanvaller dit seizoen nog altijd meer assists (vier) dan wie dan ook bij de Nijmegenaren.

• Excelsior kan voor het eerst sinds 1984/85 drie zeges op rij boeken in hetzelfde Eredivisie-seizoen. De afgelopen weken rekenden de Kralingers af met Sparta Rotterdam (2-3) en Vitesse (1-0).

• Tot nu toe maakte Excelsior al twaalf goals in het eerste kwartier, minimaal drie meer dan elke andere club in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.