Ex-Ajacied negende aanwinst voor Cambuur

Reacties

Vleugelaanvaller Daniël de Ridder maakt per direct de overstap naar SC Cambuur. De Eredivisionist heeft de ex-Ajacied vastgelegd voor een seizoen. De Ridder is de negende versterking voor de Friezen.

Ex-Ajacied negende aanwinst voor Cambuur

Met de komst van De Ridder haalt Cambuur de nodige kwaliteit en ervaring binnen, meent technisch manager Marcel Keizer. 'Daniël loopt al een tijdje mee en weet wat er gevraagd wordt op het hoogste niveau. Daarnaast brengt hij met zijn acties veel dreiging met zich mee en heeft hij een uitstekende trap.'

De dertigjarige De Ridder doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax en maakte in het seizoen 2004/2005 zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Daarna stond hij onder meer onder contract bij Celta de Vigo, waarmee hij uitkwam in de Primera División, en de Premier League-clubs Birmingham City en Wigan Athletic.

Het afgelopen halfjaar speelde de flankspeler bij RKC Waalwijk. In januari tekende hij een contract voor de rest van het seizoen, waarin hij tot tien optredens kwam. In die tien wedstrijden was hij twee keer trefzeker.

Eerder haalde Cambuur de spelers Etiënne Reijnen, Furdjel Narsingh, Sander van de Streek, Berend Schootstra, Calvin Mac-Intosch, Jurjan Wouda, Ron Janzen en Dejan Meleg op als nieuwe aanwinsten voor komend seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.