Ex-Ajacied Maxwell zwaait na tien interlands af bij Brazilië

Reacties

Voor Maxwell zit zijn interlandcarrière er alweer op. De Braziliaanse linksback van Paris Saint-Germain heeft dinsdag zijn afscheid bij de nationale ploeg aangekondigd.

Ex-Ajacied Maxwell zwaait na tien interlands af bij Brazilië

Toen Maxwell in september 2004 nog actief was bij Ajax, werd hij door toenmalig bondscoach Carlos Alberto Perreira al eens uitgenodigd voor de Seleção. Tot een debuut kwam het destijds echter niet: dat gebeurde pas in augustus 2013 tijdens een oefenduel op bezoek bij Zwitserland.

Na die eerste wedstrijd zou Maxwell nóg negen keer in actie komen voor de Goddelijke Kanaries. Zijn laatste optreden voor de nationale ploeg blijkt met terugwerkende kracht de troostfinale op het WK tegen Nederland geweest te zijn. 'Ik ben inmiddels 33 jaar', zo meldt Maxwell in een interview met de Franse radio. 'Gezien de hevige concurrentie zit mijn loopbaan bij de nationale ploeg erop.'

In augustus deed de nieuwe bondscoach Dunga al geen beroep meer op Maxwell, terwijl de keuzeheer hem ook voor de oefenduels met Argentinië en Japan van komende week links liet liggen. De ploeggenoot van Gregory van der Wiel kan zich nu dus focussen op de duels met zijn club, waaronder de Champions League-ontmoeting met zijn ex-club Ajax, eind november.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.